Kæmpe udsigtstårn vækker jubel - forudser flere turister til hele landsdelen

Udvidelsen er finansieret via Camp Adventures ejergruppes egne midler og lån fra Vækstfonden og Nordea. Foto: EFFEKT Arkitekter / Camp Adventure

Udvidelsen er finansieret via Camp Adventures ejergruppes egne midler og lån fra Vækstfonden og Nordea. Foto: EFFEKT Arkitekter / Camp Adventure

Erhvervschef i Stevns Erhvervsråd Thomas Christensen regner med at det nye udsigtstårn ikke blot vil tiltrække flere turister til Faxe men også til Stevns. Foto: TV ØST

1 af 3

Det nye udsigtstårn ventes at blive en turistmagnet, der vil øge antallet af turister i det meste af regionen.

Over 100.000 gæster vil hvert år besøge Camp Adventures nye udsigtstårn ved Rønnede på Sydsjælland, når tårnet åbner for offentligheden søndag den 31. marts.

Det forventer Camp Adventure, der står bag opførelsen af det 45 meter høje udsigtstårn i Danmarks største klatrepark.

Hvis man skal tegne en bygning fra Sjælland, så tegner man udkigstårnet, fordi det er så ikonisk

Martin HH. Bender, direktør i VisitSydsjælland-Møn

Men det er ikke kun Faxe Kommune, der glæder sig over udsigten til at få flere turister - også i de omkringliggende kommuner regner man med, at tårnet vil få en positiv afsmitning på turismen.

- Jeg er ret sikker på, mange af de turister, der besøger udsigtstårnet, også vil besøge Stevns Klint eller Stevnsfortet, så jeg tror, det vil få en stor indflydelse på turismen, siger Thomas Christensen, der er erhvervschef i Stevns Erhvervsråd.

Afsmittende effekt

Hos turistorganisationen VisitSydsjælland-Møn regner man også med, at det nye udsigtstårn vil tiltrække mange turister til området.

Artiklen fortsætter under billedet.

Camp Adventure er en skov-klatrepark beliggende nær Rønnede i Gisselfeld Klosters skove på Sydøstsjælland.

- Det vil betyde rigtigt meget for turismen, det er noget, som folk vil sætte på deres liste over ting, de bare skal besøge, og det er noget, hele Sjælland vil mærke, for det vil have en kraftig afsmittende effekt, siger Martin HH. Bender, der er direktør i VisitSydsjælland-Møn og fortsætter:

- Det er sådan med turister, at de kender ikke til kommunegrænser, de rejser efter det, som tilfredsstiller dem, og de behov de måtte have på dagen, og en ting er, man skal opleve det ikoniske udsigtstårn, men man skal også ud og spise, og kommer man udlands fra skal man også have et sted og bo, og dagen efter skal man måske opleve noget nyt, siger han.

International bevågenhed

Udsigtstårnet er det første af sin slags i Skandinavien, og interessen for tårnet er allerede stor.

Store, udenlandske medier som amerikanske Time Magazine, tyske Der Spiegel og franske Le Figaro har allerede skrevet om udsigtstårnet, og ifølge direktøren i VisitSydsylland-Møn har udsigtstårnet potentiale til at få en ikonisk status.

Artiklen fortsætter under billederne.

Med dets spektakulære form og de mange besøgende der forventes at komme, kan udsigtstårnet blive et ikon for hele Sydsjælland og styrke dansk turisme. Foto: EFFEKT Arkitekter / Camp Adventure

Udvidelsen er finansieret via Camp Adventures ejergruppes egne midler og lån fra Vækstfonden og Nordea. Foto: EFFEKT Arkitekter / Camp Adventure

- Hvis man beder folk om at tegne en bygning fra Paris, så vil ni ud af ti tegne Eiffeltårnet, og det kan godt blive vores fremtid her i regionen, at hvis man skal tegne en bygning fra Sjælland, så tegner man udkigstårnet, fordi det er så ikonisk, det er så let at genkende siger han.

Ifølge Stevns Erhvervsråd er det vigtigt for området at have nogle oplevelser, der tiltrækker mange turister:

- Vi mangler kommercielle oplevelser til turisterne i vores destination, og om det ligger i Faxe eller Stevns, det er turisterne ligeglade med, de skal nok tage fra det ene sted til det andet, siger Thomas Christensen.

- I vores hverdag kan det virke langt at bruge en time på at transportere os fra a til b, men som turist er man langt mere large i forhold til tranportere sig, og der bruger man gerne 1-2 timers transport for at opleve noget, som er unikt, understreger Martin HH. Bender.  

Udsigtstårnet bliver officielt indviet lørdag den 30. marts og åbnet for offentligheden søndag den 31. marts.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App