Kæmpe forårsrengøring - Sandvig Havn får en ordentlig overhaling

00:57

Video: Ida Valsted - TV ØST

I Sandvig Havn tager de forårsrengøring alvorligt. I disse dage sker en oprensning af havnen, og en ny højbro etableres. Det glæder havnens bådelaug.

Der er stor glæde at spore i Sandvig Havn.

I går startede en større forårsrengøring af havnen på den østlige kyst af Vordingborg Kommune. 

Det er både oprensning af havnen og etablering af en ny højbro, der er sat i gang. Sandvig Havn Bådelaug ser nu frem til, at havnen vil stå knivskarp.

- Det er jo kulminationen på tre et halvt års arbejde for at opnå diverse tilladelser og så videre, så det er ret fantastisk, siger formanden for bådelauget, Henrik Asbæk.

Det er jo kulminationen på tre et halvt års arbejde for at opnå diverse tilladelser og så videre, så det er ret fantastisk

Henrik Asbæk, formand for Sandvig Havn Bådelaug

Oprensningen er en fordel for bådejerne, men også for lokalbefolkningen, der bruger havnens arealer meget. Om sommeren vil det tilsvarende glæde de mange cykelturister og vandrere, lyder det fra Sandvig Havn Bådelaug.

Fra havnen kan man nyde en medbragt frokost eller eftermiddagskaffen med udsigt ud over Bøgestrømmen med Jungshoved på venstre hånd og Nyord på højre samt et rigt fugleliv.

Glad for støtte

Hele herligheden er finansieret af både Vordingborg Kommunes pulje til Lokale Udviklingsplaner (LUP) og af LAG Sydsjælland, der støtter lokale projekter med midler fra EU og Erhvervsministeriet. De har spædet til med henholdsvis 159.600 kroner og 136.660 kroner.

Sandvig Havn Bådelaug kalder samarbejdet med parterne for en stor succes og et eksempel til efterfølgelse.

- Vi har fra starten mødt en fantastisk forståelse og indleven i vores projekt. Vi er blevet vejledt på allerbedste vis, og sagsbehandlingen har været hurtig og effektiv, skriver de i en pressemeddelelse.

Projektet til lige knap 320.000 kroner tager ikke mere end et par dage, og derfor er det efter planen allerede muligt på fredag at se, hvordan den forårsklar havn tager sig ud.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App