Kælighed til søs - Søren og Tine bliver gift på Gedser-færgen

01:16

Video: Gedser-færgens kaptajn, Søren Hermann Laurberg, og Tine Hermann Laurberg, der til dagligt arbejder i skibets butik, blev i dag gift på dækket. Video: Frederik Hagedorn - TV2 ØST

Scandlines-færgen Copenhagen, der sejler mellem Gedser og Rostock, lagde i dag dæk til vielsen af skibets kaptajn og skibsbutikkens parfumevejleder.

Langt de fleste vælger kirken eller rådhuset, når de beslutter sig for at indgå et ægteskab.

Vi har valgt at holde det her ombord, fordi skibet er vores andet hjem

Søren Hermann Laurberg, brudgom

Men i dag måtte gæsterne til Søren Hermann Laurberg og Tine Hermann Laurbergs bryllup tage til takke med lidt bølgegang. Parret har nemlig det til fælles, at de begge arbejder på Scandlines-færgen Copenhagen, der sejler mellem Gedser og Rostock – så dér skulle bryllupet stå.

- Vi har valgt at holde det her ombord, fordi skibet er vores andet hjem. Og så betyder kollegaerne også meget for os. Og vi ønskede at holde en dag med alle de mennesker, vi holder af, fortæller Søren Hermann Laurberg.

Artiklen fortsætter under billedet.

Det vordende brudepar ankommer via landgangsbroen til Scandlines-færgen Copenhagen. Foto: Frederik Hagedorn - TV2 ØST

Han er til daglig kaptajn på Copenhagen, mens Tine Hermann Laurberg arbejder som parfumevejleder i færgens butik.

Vind i håret og gang i hornet

Efter en række praktiske informationer indendørs rykkede selskabet udendørs. Med vind i håret og et solbeskinnet Femern Bælt i baggrunden kunne dagens hovedpersoner sige ja til hinanden.

Blandt skibets besætning var senior maskinmester Stefan Egedal at finde blandt gæsterne, og han var glad for oplevelsen.

- Det er første gang, jeg prøver sådan et arrangement ombord på et af vores skibe. Begravelser har vi haft en del af, men aldrig bryllup. Så det er jo en fornøjelse at være med til, sagde han, inden han måtte vende tilbage til arbejdet.

Også brudens kusine, Charlotte Nielsen, var beskuer, da ringene blev sat på.

Artiklen fortsætter under billedet.

Da brudeparret havde sagt ja til hinanden, passerede søsterskibet Berlin og saluterede med horn. Foto: Frederik Hagedorn - TV2 ØST

- Det er rigtig festligt. Det er sådan lidt eventyragtigt, lød hendes dom.

For at cementere det ægteskabelige bånd på bedste søfartsvis, fik brudeparret en hilsen med på vejen fra det passerende søsterskib Berlin. Flere gange hylede hornet, og det nygifte par kunne sammen med gæster vinke tilbage til færgen.

Alt forløb som det skulle

Med det ceremonielle overstået var det et lettet brudepar, der gjorde (delvis) status.

Det sad lige i skabet faktisk

Tina Hermann Laurbergs, brud

- Det sad lige i skabet faktisk, sagde Tina Hermann Laurbergs kort tid efter, at hun var blev ægtekone til Copenhagens kaptajn.

Artiklen fortsætter under billedet.

Brudeparret var ovenud tilfredse med ceremoniens forløb. Foto: Frederik Hagedorn - TV2 ØST

Kaptajnen selv var glad for, at alt forløb som det skulle.

- Der har været drøn på de sidste dage. Nu er det ”værste overstået”, kan man sige. Nu kan vi slappe lidt af og nyde dagen. Det glæder vi os til, sagde Søren Hermann Laurberg.

Gæsterne fik hele to ture med Copenhagen, da de skulle tilbage til Danmark efter ophold i Rostock. Resten af aftenen foregår da også med fast grund under fødderne i Maribo.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App