Juletrafikken spreder sig i år – se, hvornår der bliver travlest

Se, hvornår du skal tage af sted - om du skal med toget, færgen eller bilen hjem til jul.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Trængslen på vejene, i togene og på færgerne bliver efter alt at dømme mindre i år end tidligere, fordi juleaftenen falder på en mandag.

Da de fleste gik på juleferie i går, fredag, vil trafikken sprede sig over flere dage.

Her får du et overblik over, hvornår travlheden vil være størst på vejene, på skinnerne og på vandet.

Tager du bilen?

Hos Vejdirektoratet forventer de ikke store forsinkelser i dagene op til jul. Der er dog risiko for tæt trafik og mindre kødannelser søndag den 23. december midt på dagen. De anbefaler derfor, at man undlader at køre på det tidspunkt.

Det er særligt på Vestmotorvejen og Rute 21 til og fra Sjællands Odde, at Vejdirektoratet forventer, at der vil være mest trafik.

Når du skal hjem, forventer Vejdirektoratet, at 2. juledag bliver den travleste. Her vil trafikken hovedsageligt bevæge sig på tværs af landet mellem Jylland og Hovedstadsområdet via Fyn og Sjællands Odde.

Skal du køre over Storebæltsbroen forventes det, at flest bilister vil krydse broen den 23. december fra klokken 10 til 16, hvor de fleste bilister vil køre fra Sjælland i retning mod Fyn og Jylland.

Her vil 2. juledag også være den travleste – men den modsatte vej – fra Fyn mod Sjælland.

 
  Foto: Vejdirektoratet

Tager du toget?

Hos DSB forventer de at få en travl dag den 22. december. Særligt i tidsrummet mellem 10 og 15 vil der være fyldt godt op i togvognene, oplyser DSB.

DSB oplyser desuden, at mange flere har valgt at rejse på orange billet i år end tidligere.

Når du skal hjem, forventer DSB, at 2. juledag vil være den travleste.

Tager du færgen?

Molslinjen, der sejler mellem Jylland og Sjælland, forventer, at den 22. december bliver den største rejsedag. Her regner de med, at 15.000 sejler fra Sjælland til Jylland.

Færgen Max Mols, som er Molslinjens hurtigste færge, har plads til 784 passagerer. Den 21. december slog den rekord i at have flest passagerer ombord. Og den rekord forventer de at slå to gange den 22. december.

Uheld Vestmotorvejen
Læs også
Lang jul spreder trafikken mere ud i år
Uheld Vestmotorvejen
Læs også
Lang jul spreder trafikken mere ud i år

Den ubekendte faktor

Uanset om du tager bilen, toget eller færgen er der en ubekendt, som ikke er til at regne med. Nemlig vejret.

Falder julen sammen med frost eller snefald, er det altid til stor gene for juletrafikken, lyder det fra Vejdirektoratet. Det betyder ofte længere rejsetid samt at risikoen for uheld øges, hvilket også vil forsinke trafikken.

Samtidig kan kraftig blæst volde besvær i juledagen, da det kan resultere i lukkede veje og restriktioner på broer. Det så man blandt andet for to år siden, da stormen Urd ramte landet 2. juledag.

Ifølge DMI er der lørdag aften mulighed for slud eller sne flere steder på Sjælland og øerne. Det samme gør sig gældende søndag.


Nyhedsoverblik