Juletid er rejsetid: Kør i god tid lillejuleaften

Vejdirektoratet spår, at lillejuleaften bliver årets helt store rejsedag, når danskere fra nær og fjern skal hjem og fejre jul.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Kalenderlyset taler sit tydelige sprog. Juleaften nærmer sig med hastige skridt.

Og med julen kommer også den årlige risiko for trafikpropper på landets veje, når flere tusinde danskere skal hjem til jul.

I år forventer Vejdirektoratet, at den mest travle dag på vejene bliver dagen før juleaften, den 23. december.

Her vil der være tæt trafik især fra Sjælland mod Jylland over Fyn og Sjællands Odde. Især mellem klokken 10 og 16 vil der være mange biler på vejene.

Det vil især være på Køge Bugt Motorvejen, E20 Vestmotorvejen og rute 21 til og fra Sjællands Odde, der vil være travle i vores område. Derudover kan man forvente tæt trafik på E20 Fynske Motorvej og E45 mellem Kolding og Aarhus.

Også tæt trafik 2. juledag

Og når danskerne så er færdige med at spise and, risalamande og åbne gaver, så er der udsigt til endnu et trafikalt kaos – nemlig, når danskerne skal hjem igen.

Derfor er der igen er risiko for tæt trafik og kødannelser 2. juledag. Her vil den tætte trafik især bevæge sig i retningen fra Jylland og tilbage mod Sjælland.

Vejdirektoratet anbefaler, at man kører i god tid og holder sig opdateret om den aktuelle trafikinformation på trafikinfo.dk. Du kan se hele prognosen for juletrafikken her.


Nyhedsoverblik