Jørgen Kold

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For 20 år siden var han chef for de danske FN-soldater i Kroatien, der var vidne til en massakre klods op af den danske lejr. Han traf en beslutning, som han skulle leve med resten af sit liv. En beslutning, der førte til dokumentarfilmen MASSAKREN I DVOR, der fornylig blev vist på TV2 - og som også er blevet set af 1 million seere... i Serbien.

Jørgen Kold er 60 år gammel. Han er født og vokset op i Fuglebjerg vest for Næstved. Han har været ansat i Forsvaret i 43 år. Flere gange udstationeret i udlandet.

. Efter de voldsomme oplevelser som chef for det danske kompagni under krigen på Balkan, var han blandt andet personalechef ved Gardehusarregimentet i Næstved. Senest var han kommandant i 13 år ved Kastellet i København. Han gik på pension den 1. maj 2015.

Foruden at stå på ski er han aktiv golfspiller. Han var i 11 år formand for Sydsjællands Golfklub i Mogenstrup. Han har blandt flere medaljer modtaget Forsvarets medalje for Tapperhed med begrundelsen: "I alle situationer udviste han stedse ro samt koldblodigt overlbik og under angreb på kompagniets lejr var hans håndfaste føring afgørende for kompagniets sikkerhed".