Jobcenter i Næstved har underskud på 57 millioner

En satsning på arbejdsmarkedsområdet har ikke virket efter hensigten endnu.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

På kun et år er budgettet i Jobcentret i Næstved skredet med hele 57 millioner kroner. Det viser dokumenter, som Sjællandske har fået adgang til.

Ifølge dokumenterne er det ekstraudgifter til flygtninge (10 mio.), sygedagpenge (18 mio.), jobafklaring (12 mio.), ressourceforløb (8 mio.) og mentorstøtte (9 mio.), der ligger til grund for budgetskredet.

Da man lagde budgettet i kommunen forventede man samlede udgifter i jobcentret på 667.619.000 kroner. Men i alt man brugt 719.624.000 kroner. En overskridelse på 8,5 procent. Underskuddet kommer efter en årrække med satsninger og store forandringer på Center for Arbejdsmarked. Det skulle være bedre for borgerne og billigere for Kommunen på den lange bane, fordi flere arbejdsløse skulle i arbejde, og sygemeldte kom tilbage på arbejdsmarkedet. Men indtil videre er den plan tilsyneladende mislykket.

- Det er brandærgerligt. Det, vi iværksatte, har ikke kørt, som vi forventede. Det har ikke givet pote på den korte bane, siger Anette Brix (C), der er formand for Arbejdsmarkedsudvalget til Sjællandske.

Det er brandærgerligt. Det, vi iværksatte, har ikke kørt, som vi forventede.

Skærer ned på ambitionerne

Hvad det får af betydning for borgerne i kommunen, at der nu mangler 57 millioner på budgettet, er endnu ikke sikkert. Anette Brix fortæller, at hun håber, at kommunen vil kunne bevare samme kvalitet som hidtil, men at de bliver nødt til at skære ned på ambitionsniveauet på området. Præcis hvordan det skal ske, kan hun ikke svare på endnu.


Nyhedsoverblik