Joan Hansens historie skaber heftig Facebook-debat

Joan Hansens historie har sat gang i debatten, og flere brugere har deltaget i debatten på TV ØST's Facebookside.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Historien om 45-årige Joan Hansen, der har mistet sin offentlige ydelse blandt andet på grund af sine aktiviteter på Facebook og deltagelse i en demonstration, har i den grad sat skub i debatten på TV ØST’s Facebookside.

Historien er nået ud til mere end 35.000 Facebook-brugere, og rigtig mange har delt deres holdning om sagen i kommentarfeltet.

Søndag spurgte vi vores brugere på TV ØST’s Facebookside, om det er rimeligt, at kommunen kan gå ind på borgernes åbne Facebook-profiler og bruge de offentligt tilgængelige informationer.

Informationerne bruger kommunerne i deres vurdering, hvis de har en mistanke om, at en borgers udbetaling af offentlige ydelser er uberettiget.

Herunder kan du se Facebook-opslaget. Artiklen fortsætter nedenunder.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Flere brugere støtter Joan Hansen

Mange har budt ind med deres syn på sagen, og Joan Hansen får generel stor opbakning.

Blandt andet fra Lykke Stormly, som skriver:

- Nej, det er ikke iorden. Man må godt have et socialt liv, selv om man er syg.

En anden bruger skriver:

- Absolut ikke iorden! Det er et indgreb i den personlige frihed vi har, skriver Per Lillien-Sørensen.

Den holdning deler han med Anne Oneal, som skriver:

- Skulle hun sidde med hænderne i skødet og glo ud ad vinduet, fordi hun er sygemeldt? Hvis hun har solgt nogle af hendes ejendele, kan det vel aldrig komme kommunen ved, og hvad bilder de sig egentlig ind? At bruge tid på at snuse rundt på borgernes Facebooksider?!? Hold op med det småtteri og giv kvinden den ydelse, som hun er berettiget til, fordi hun er sygemeldt, skriver Anne Oneal i en kommentar.

Læs også
Sygemeldte Joan solgte ting på Facebook: Nu stopper kommunen hendes ydelse
Læs også
Sygemeldte Joan solgte ting på Facebook: Nu stopper kommunen hendes ydelse

Flere grunde til at Joan mister ydelse

Grunden til, at Joan Hansen mistede sin ressourceforløbsydelse, var blandt andet fordi, hun har været for aktiv på Facebook og deltaget i en demonstration ifølge Vordingborg Kommune.  

Kort fortalt har Joan Hansen været uden for arbejdsmarkedet siden 2014. Hun har sygdommen fibromyalgi, som blandt andet giver smerter i musklerne.

Lige nu er hun i et jobafklaringsforløb og har et praktiksted, hvor hun får ressourceforløbsydelse, der svarer til kontanthjælp. Men hun er blevet sygemeldt fra praktikken af sin læge.

Nu har Vordingborg Kommune sat en stopper for udbetalingen af ydelsen, fordi det kommunale jobcenter mener, at hun godt kan varetage praktikken.

Ifølge en partshøring fremhæver jobcentret, at Joan Hansen har solgt ting på Facebook, deltaget i to liveinterviews på Facebook og deltaget i en demonstration foran jobcentret.

Ikke alle bakker op om Joan Hansen

Der var nogle enkelte brugere, der gik imod strømmen i kommentarfeltet, som havde en anden holdning til sagen.

- Når man er på offentlig ydelse må man finde sig i, at man ikke bare må have en indkomst ved siden af. Det er jo kun helt fair, når det er det man skriver under på. Her kan jeg intet forkert se. Det er surt, men når man går på offentlig ydelse, godkender man, at man ikke har en indtægt ved siden af ydelsen, skriver Daniele Angelo Buttigli.

En anden bruger, Dennis Martin Møllnitz Hansen, er enig i den holdning.

- Det er helt fint. Arbejder selv nogle små timer om måneden og skal aflevere lønseddel, da jeg selv er på kontanthjælp lidt endnu, skriver Dennis Martin Møllnitz Hansen i en kommentar til opslaget.

Joan Hansen fra Vordingborg har sat gang I debatten om, hvordan kommuner kontrollerer borgers gøren og laden. Joan Hansen er sygemeldt - men aktiv på Facebook - og den aktivitet er medvirkende til at Vordingborg Kommune har stoppet hendes ydelse.

Nyhedsoverblik