"Jeg var nervøs, fordi jeg sad varetægtsfængslet i den her sag om amfetamin"

En 23-årig tiltalt blev i dag afhørt om en befrielsesaktion fra Slagelse Arrest tilbage i 2016. Her kom det frem, hvorfor han arrangerede aktionen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Jeg ville ikke i fængsel i 12 år for noget, jeg ikke har gjort. 

Sådan lød det i dag, da én af de største narkosager var for retten. 

For i dag var det en 23-årig mand, der skulle afgive forklaring. Han blev anholdt 6. oktober 2016 på parkeringspladsen ved Bilka i Slagelse. Her blev han anholdt sammen med én person mere, og her fandt politiet 50 kilo amfetamin i to store sportstasker i en bil.

Den 23-årige mand er også tiltalt for at blive forsøgt befriet fra Slagelse Arrest 11. oktober 2016. Og netop dén aktion - forhold 15 - blev den 23-årige mand afhørt om i dag. Et forhold, som den tiltalte har erkendt. 

- Jeg sagde til min ven, at han skulle tage et haglgevær med og komme og befri mig. Min daværende kæreste havde ingen rolle i det, sagde den 23-årige i retten. 

- Jeg var nervøs

Aktionen fandt sted den 11. oktober 2016. hvor to personer forgæves forsøgte at befri den 23-årige tiltalte i Slagelse Arrest. Politiet var dog bekendt med planerne inden, og de var derfor mødt talstærkt op ved arresten.

Den tiltalte fik fat i en telefon og arrangerede selv befrielsesaktionen. De to, der prøvede at befri ham, var hans tidligere kæreste og en kammerat, lød det fra den tiltalte. De er siden blevet dømt. ​

Men hvad var baggrunden for befrielsesaktionen, ønskede forsvareren at vide?

- Jeg var nervøs, fordi jeg sad varetægtsfængslet i den her sag om amfetamin. Jeg ville ikke i fængsel i 12 år for noget, jeg ikke har gjort. Så bliver man jo ekstrem, sagde den tiltalte. 

 


Nyhedsoverblik