"Jeg er eksmanden, der bliver bidt"

Schæferen Ready skal til VM sammen med hundefører Rikke Marstrand fra Slagelse. Når de skal bruge et frivilligt bidedyr, ringer de til eksmanden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Ja, jeg er eksmanden, der bliver bidt på.

Sådan siger Anders Hummel, der tidligere var gift med hundefører Rikke Marstrand. Han stiller frivilligt op som figurant, når ekskonen og hendes hund træner til det kommende VM for brugshunde i Holland. 

Som figurant stiller Anders Hummel op, når hunden Ready skal øve sig i at bide.  

Bid er favoritdisciplinen

Rikke Marstrand konkurrerer på eliteniveau i den såkaldte IPO3 med spor, lydighed og forsvarsarbejde. Hun har dyrket hundesport i 20 år og har allerede slidt en halv snes hunde op.

Hendes nuværende hund er en schæfer, der hedder Jenagers Ready, eller bare Ready, og det er i særklasse den dygtigste hund, hun har haft.

- Hans favoritdisciplin er forsvararbejdet, som blandt andet er bid til figurant. Han elsker den slåskamp, han har med figuranten. Det er det bedste, han ved, siger Rikke Marstrand, der tager til VM i Tilburg i Holland fra 4.-8. oktober.

quote Han elsker den slåskamp, han har med figuranten. Det er det bedste, han ved

Rikke Marstrand, hundefører

Håber på plads i top 20

Rikke Marstrand glæder sig til verdensmesterskaberne. 

- Det er så stort, og jeg er så glad, siger den 44-årige slagelseaner, der i sit civile job arbejder som programmør hos Novo Nordisk i Kalundborg.

Der er omkring 140 deltagere med til VM, og Rikke Marstrands mål er en plads i top 20.


Nyhedsoverblik