Jeanne vil give tilbage: Julehjerter skal hjælpe fattige familier

Jeanne Bergmansen vil give tilbage, efter hun sidste år fik hjælp til at give sin søn en rigtig jul. Projektet finder sted i hjertet af Nakskov.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Sidste år kunne Jeanne Bergmansen fra Nakskov ikke holde jul, som hun gerne ville – hvis ikke det havde været for dem, som gav hende en hjælpende hånd.

Derfor vil hun nu give tilbage.

- Ideen kommer egentlig fra, at jeg sidste år selv stod i en enorm svær situation, hvor jeg endte i en skilsmisse og havde ikke de muligheder at give noget særligt til min søn, fortæller Jeanne Bergmansen.

Byens julemidtpunkt – juletræet på Axeltorv i Nakskov – er også blevet centrum for Jeanne Bergmansens eget projekt. Og så får hun hjælp fra turistkontoret.

quote Ideen kommer egentlig fra, at jeg sidste år selv stod i en enorm svær situation

Jeanne Bergmansen, Nakskov

Hjerter med ønsker

Projektet går ud på, at forældre, der ikke har råd til at købe julegaver til deres børn, kan henvende sig i turistinformationen, tage et hjerte og skrive barnets ønske på og hænge hjertet på juletræet.

Og herfra er det så meningen, at borgere kan tage et hjerte og enten gå ud og købe det ønske, der står på hjertet, eller finde en gave hjemme fra gemmerne. 

- Og så pakker man det pænt ind og afleverer det oppe på turistkontoret. Så bliver hjertet sat på og så dem, der trænger til en ekstra gave, de får information om, at der er kommet en lille ekstra julegave til deres børn i år, siger Jeanne Bergmansen.

Mange spørger, om de kan hjælpe

quote Hernede er der i hvert fald indtil nu 300 børn, der trænger til ekstra julegaver

Jeanne Bergmansen, Nakskov

Der er mange, der har meldt sig til at give julegaver allerede.

- Vi har faktisk så mange givere, at der er minimum 20 nye personer, som spørger ”er der nogle, jeg kan hjælpe, er der noget jeg kan gøre for at hjælpe de børn, som ikke får nogen julegaver her i julen”, lyder det fra Jeanne Bergmansen.

Men der mangler stadig nogle julehjerter på juletræet. Men Jeanne Bergmansen tror ikke, det er, fordi der ikke er behov for hjælpen.

- Hernede er der i hvert fald indtil nu 300 børn, der trænger til ekstra julegaver, siger hun.

Den 23. december klokken 13 deles gaverne ud i turistinformationen.  


Nyhedsoverblik