Jakob Ellemann-Jensen er valgt som Venstres nye formand

Uden modkandidat er Jakob Ellemann-Jensen valgt som Venstres nye formand ved et ekstraordinært landsmøde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Jakob Ellemann-Jensen (V) kan nu kalde sig formand for Venstre.

Helt uden modkandidat blev han lørdag formiddag valgt som Lars Løkke Rasmussens (V) afløser ved et ekstraordinært landsmøde i Herning.

Dermed har landets største borgerlige parti en ny formand efter en tumultarisk august. Her trådte Løkke efter intern uro tilbage som formand. Også Kristian Jensen (V) trådte tilbage som næstformand efter Løkkes exit.

Et brutalt opgør

Løkke og Kristian Jensen har siddet som henholdsvis formand og næstformand for Venstre i ti år.

Venstres partisekretær, Claus Richter, bød velkommen til de over 850 delegerede Venstre-medlemmer i Herning. Han kaldte opgøret mellem Løkke og Kristian Jensen for "brutalt".

- Aldrig før har vi i vores parti oplevet en formand og næstformand i et så konfronterende og brutalt opgør, sagde Richter.

Jakob Ellemann-Jensen følger i sin fars fodspor. Tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen var formand for Venstre fra 1984 til 1998.

Blikket mod statsministeriet

For Jakob Ellemann-Jensen er formandsposten i Venstre det foreløbige højdepunkt i hans politiske karriere. Han blev valgt ind i Folketinget i 2011.

Han har en kort ministererfaring som miljø- og fødevareminister fra 2018 til 2019. Jakob Ellemann-Jensen har dog haft en profileret rolle som politisk ordfører for Venstre.

Næste mission for Jakob Ellemann-Jensen, som har gjort karrieren i hæren, er at fravriste statsminister Mette Frederiksen (S) nøglerne til Statsministeriet.

Løkke deltog ikke selv ved det ekstraordinære landsmøde. Han forventer at deltage til det ordinære landsmøde i november, har han udtalt.


Nyhedsoverblik