It-problemer i Odsherred: Vi oplever, at vi kører ud til borgere, der har været døde i to år

Et nyt it-system i Odsherred Kommune skaber problemer for hjemmesygeplejerskerne så som fejlmedicineringer og borgere, der bliver glemt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Massive problemer med et splinternyt it-system i Odsherred Kommune er endt med kaos i hjemmeplejen.

Nu har 25 af kommunens hjemmesygeplejersker fået nok. De kan fortælle om daglige utilsigtede hændelser, og at alvorligt syge borgere bliver glemt, fordi IT-systemet ikke fungerer.

Samtidig oplever hjemmesygeplejerskerne, at deres råb om hjælp bliver ignoreret af kommunens øverste ledelse, alt i mens deres kolleger går grædende hjem fra arbejde.

quote Vi oplever, at der er borgere, der bliver glemt i systemet, så de ikke får den pleje, de har brug for

Trine Dijohn, sygeplejerske i Odsherred Kommune

- Vi oplever rigtig mange problemer. Først og fremmest en masse fejlmedicineringer, fordi vores medicinmodul ikke fungerer. Vi oplever, at vi kører ud til borgere, der har været døde i to år, og vi oplever, at der er borgere, der bliver glemt i systemet, så de ikke får den pleje, de har brug for, siger Trine Dijohn, der er sygeplejerske i Odsherred Kommune.

Se hele interviewet med Trine Dijohn øverst i artiklen.

Nyt fællessprog skaber problemerne

Alle kommuner skulle per 1. januar over i ”Fællessprog 3” – som er en ny måde at dokumentere indsatser i sygepleje og hjemmepleje på.

Odsherred Kommune valgte systemet ”Cura”, som godt 40 hjemmesygeplejersker har skulle benytte.

Det viste sig dog, at der var en række udfordringer i forbindelse med at tage det nye system i brug, som specifikt har ramt sygeplejen.

- Der er nogle udfordringer i det, men det er ikke fordi, systemet ikke virker. Der er nogle konkrete problemer i forhold til sygeplejen. Dem er vi ved at få rettet, fortæller Gitte Løvgren, kommunedirektør og ansvarlig for omsorg og sundhed, til TV ØST.

- Der er nogle dele af det, der ikke har fungeret optimalt. Vi er i gang med at undersøge de helt konkrete problemer i forhold til implementeringen i sygeplejen, da det tilsyneladende er her, hvor udfordringerne konkret er.

odsherred_kommune.jpg
Læs også
Odsherred Kommune ligger vandret efter IT-problemer i sygeplejen
odsherred_kommune.jpg
Læs også
Odsherred Kommune ligger vandret efter IT-problemer i sygeplejen

 


Nyhedsoverblik