Islamkritiker demonstrerer i boligområde - politiet er talstærkt til stede

Den indædte islam-modstander Rasmus Paludan og hans parti Stram Kurs demonstrerer lørdag i Nakskov.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Politiet vil være massivt til stede, når Islamkritikeren Rasmus Paludan og hans parti Stram Kurs lørdag demonstrerer i Nakskov.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

quote Vi er til stede med en tilstrækkelig styrke

Jan Nielsen, vagtchef Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

- Vi er til stede med en tilstrækkelig styrke, så vi kan opretholde sikkerhed, ro og orden, siger Jan Nielsen, vagtchef Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Demonstrationen er planlagt til at foregå fra klokken 14.00 til 17.00 ved Birkvænget og Nørrevænget, der er et boligområde i den nordlige del af byen.

Stram Kurs’ oplyser på sin hjemmeside, at man indkalder til demonstration i Nakskov mod ghettoernes kriminelle samfundstabere. Politiet har ikke fået oplyst, om der eventuelt vil være en moddemonstration.

Mindede dræbte ved to angreb på moskéer

Rasmus Paludan står i spidsen for partiet Stram Kurs og er mest kendt fra videotjenesten YouTube, hvor han udsender videoer, hvor han diskuterer højlydt med politiske modstandere.

Fredag havde han samlet en håndfuld tilhængere for at demonstrere mod den yderliggående islamiske organisation Hizb ut-Tahrir, der holdt fredagsbøn fredag eftermiddag foran Christiansborg i København.

Fredagsbønnen fandt ifølge Hizb ut-Tahrir sted til minde om ofrene for de to angreb på moskéer i Christchurch, New Zealand, hvor 50 personer blev dræbt fredag for en uge siden.

Agervang
Læs også
Beskyttelse af islamkritiker deler vandene i Folketinget
Agervang
Læs også
Beskyttelse af islamkritiker deler vandene i Folketinget

Hizb ut-Tahrir mener, at politikere er medskyldige i, at angrebene har fundet sted.

- Vi afholder fredagsbønnen på Christiansborg Slotsplads for at rette vores protest mod de hovedansvarlige for det hadske, islamfjendtlige klima, som afføder overgreb og forbrydelser mod muslimer som den forfærdelige massakre i Christchurch, skriver organisationen i en pressemeddelelse.

Hizb ut-Tahrir har som erklæret mål at indføre et islamisk styre, der reguleres efter de muslimske sharialove. Organisationen er modstander af den demokratiske styreform og opfordrer muslimer til ikke at deltage i politik eller stemme ved valg.

Ville afbrænde en koran med bacon

Inden demonstrationen havde Rasmus Paludan og hans parti Stram Kurs bebudet, at han ville afbrænde en koran med bacon samtidig. Deres majdemonstration fandt et par hundrede meter væk på den anden side af kanalen tæt ved Christiansborg.

- Vi demonstrerer mod Hizb ut-Tahrir, fordi Hizb ut-Tahrir er en erklæret udemokratisk organisation, der arbejder for et islamisk overherredømme og imod demokratiet, sagde Rasmus Paludan fredag til Ritzau.

Politi
Læs også
Flere kanonslag affyret under islamkritikers demonstration i ghetto
Politi
Læs også
Flere kanonslag affyret under islamkritikers demonstration i ghetto

Islamkritikeren har tidligere afholdt demonstrationer i regionen. I oktober sidste år demonstrerede i Lindholmcentret i Nykøbing, hvilket forløb fredeligt.

Men politiet har dog forskellige erfaringer med Stram Kurs-demonstrationerne. Det kom til konfrontation mellem moddemonstranter og politiet, da han demonstrerede i Slagelse i juli sidste år, og under en demonstration i boligområdet Agervang i Holbæk blev der affyret flere kanonslag i nærheden af en demonstration.


Nyhedsoverblik