Intern mail fra hemmeligt møde - Region Sjælland vil af med Kristian Jensen

Venstre-folk i Region Sjælland var noget tavse, da de kom ud fra mødet onsdag aften. En intern mail viser nu, at gruppen var splittet.

Der har været meget lidt information fremme omkring mødet i Venstres Region Sjælland onsdag aften.

Her var 17 Venstre-folk samlet og brugte tre timer på at diskutere fremtiden i partiet. Og da mødet var slut, var den eneste samlet konklusion ingen kommentarer.

Men i en intern e-mail, som Berlingske er kommet i besiddelse af, ser det sort ud for Kristian Jensen, hvis det altså er Region Sjælland, der skal bestemme Løkke og Jensens skæbner.

Medlemmerne er opdelt i to grupper

I den interne mail fremgår det, at de 17 kommuneforeningsformænd var delt op i to næsten lige store grupper.

Den ene holdning var, at partiformand Lars Løkke Rasmussen (V) skal fortsætte, og at næstformand Kristian Jensen skal ud. Den anden holdning var, at både Løkke og Jensen skal ud, skriver Berlingske torsdag.

Dermed må man sige, at mødet ikke endte specielt godt for nogen af parterne, men især Kristian Jensen må få lidt sved på panden.

Ifølge e-mailen vil man på det kommende landsmøde foreslå, at der kun er to punkter på dagsordenen - valg af formand og næstformænd.

Vidt forskellige syn på fremtiden

På mødet i Region Sjælland skiftedes hver af de omkring 17 sjællandske kommuneforeningsformænd til at fremlægge deres syn på formandskabet.

00:36

Onsdag aften var der møde i Venstre i Region Sjælland. Men de havde ikke meget at sige offentligligt.

Luk video

Og der var vidt forskellige syn rundt om bordet, skriver Jyllands-Posten.

- Nogen mente, at de begge kunne blive. Nogen mente, at de begge skulle gå. Nogen mente, at den ene kunne blive. Nogen mente, at den anden kunne blive, siger Jørgen Larsen, kommuneforeningsformand i Sorø og medlem af Venstres hovedbestyrelse til Jyllands-Posten.

Han vurderer, at det var cirka fifty fifty, hvor mange der ønskede henholdsvis udskiftning af formandskabet eller en fortsættelse af det nuværende, men understreger også, at han ikke skrev ned, hvor mange der indtog hver af de forskellige standpunkter.

Klar udmelding fra Region Midtjylland 

De midtjyske kommuneforeningsformænd var samlet mandag aften for at diskutere den fremtidige ledelse i Venstre. Som den eneste region i landet, havde de en klar opfordring efter mødet:

Af hensyn til Venstres fremtid, troværdighed og stabilitet opfordrer vi formandskabet til, at det trækker sig kollektivt, lød det fra samstemmende fra midtjyderne.

I de tre sidste Venstre-regioner har der også været ytringer om utilfredshed. Men der har ikke været offentlige opfordringer til, at partitoppen skal trække sig.

Møderne i de fem Venstre-regioner er afholdt forud for et møde i partiets forretningsudvalg fredag og hovedbestyrelsesmøde lørdag.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App