Kvote 2: Ingeniøruddannelse hitter - pædagoguddannelse flopper

De kommende studerende skal starte på deres uddannelse efter sommerferien, såfremt de bliver optaget.

Fredag klokken 12 var sidste frist for at søge om optagelse på sit drømmestudie gennem kvote 2.

Flere vil læse til bygningskonstruktør, diplomingeniør, finansøkonom og jordbrugsteknolog, mens færre vil være pædagog og sygeplejerske.

Fredag klokken 12.00 var der frist for at søge om optagelse på en videregående uddannelse via kvote 2 med studieoptag til sommer.

På landsplan vil 51.622 kvote 2-ansøgere ind på en videregående uddannelse. Det er tre procent færre end sidste år. Det oplyser Uddannelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse.

Kvote 2 er for ansøgere, der bliver vurderet på andet end deres karaktergennemsnit fra en gymnasial uddannelse, når de gerne vil ind på en videregående uddannelse.

Det er godt at se, at det stadig er et meget højt tal. Det er den første indikation, vi har på, om vi stadig ligger på et højt niveau, i forhold til hvor mange der vil ind på en videregående uddannelse.

Tommy Ahlers (V), Uddannelses- og forskningsminister

Ansøgerne kan eksempelvis lægge vægt på, at de har haft relevant arbejde eller særlige kurser, som giver dem brugbare kompetencer til det specifikke studie.

- Det er godt at se, at det stadig er et meget højt tal. Det er den første indikation, vi har på, om vi stadig ligger på et højt niveau, i forhold til hvor mange der vil ind på en videregående uddannelse, siger uddannelses- og forskningsminister, Tommy Ahlers (V), til Ritzau.

Fem procent færre ansøgere på Zealand

På uddannelsesinstitutionen Zealand har godt fem procent færre søgt om optagelse gennem kvote 2 i forhold til sidste år.

- Vi vil selvfølgelig gerne altid have så mange ansøgere som muligt, men når nu det samlede antal kvote 2-ansøgere er faldet i år, fokuserer vi på, at fortsat mange unge i Region Sjælland vil uddanne sig på en af vores 25 toårige uddannelser. Det er uddannelser, der lægger sig tæt på praksis ude i de virksomheder, de unge får praktik og job i, siger Zealands rektor, Ulla Skaarup, i en pressemeddelelse.

Selvom Zealand oplever nedgang i antallet af kvote 2-ansøgere, så kan de alligevel glæde sig over, at flere har søgt ind på uddannelserne til blandt andet bygningskonstruktør, der stiger med 30 procent, jordbrugsteknolog trækker 13 procent flere studerende, mens ni procent flere ansøgere gerne vil studere til finansøkonom, der som noget nyt kan læses i Holbæk efter sommerferien.

Fremgang på tekniske uddannelser på Absalon

På uddannelsesinstitutionen Absalon oplever de imidlertid medgang med deres udvidelse af den nye bioanalytikeruddannelse i Kalundborg, ligesom den stadigt nye diplomingeniøruddannelse i bioteknologi har knap 40 procent fremgang.

Det er en rigtig god udvikling, og den viser, at vores satsning på et stærkt teknisk uddannelsesmiljø i Kalundborg nu begynder at bide sig fast.

Camilla Wang, Rektor på Absalon

- Det er en rigtig god udvikling, og den viser, at vores satsning på et stærkt teknisk uddannelsesmiljø i Kalundborg nu begynder at bide sig fast, siger Absalons rektor, Camilla Wang, i en pressemeddelelse.

Mens Absalon har stor tilgang til de nye tekniske uddannelser i Kalundborg, oplever de et fald i antallet af ansøgere, der har søgt ind på uddannelser som pædagog, sygeplejerske og socialrådgiver.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App