Ingen fremgang: Portører fik intet ud af møde med regionen

Der var ikke noget godt nyt for de portører, der ikke vil gå med på Region Sjællands plan, da parterne onsdag aften mødtes.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Meldingen var klar fra FOAs sektorformand Ann Søgaard, da hun onsdag aften kom ud fra et flere timer langt møde med Region Sjælland: Mødet havde ikke bragt noget med sig.

- Ingenting. Overhovedet. Vi fik ikke noget ud af den her forhandling.

Sektorformanden fortæller, at man ellers havde håbet på at kunne nå til enighed om en løsning, der ville betyde, at den omdiskuterede ordning, hvor portører uddannes i rengøring og bliver såkaldte servicemedarbejdere, kunne gøres mere frivillig.

Men parterne nåede onsdag aften ikke hinanden på nogen punkter, og Ann Søgaard må derfor nu konstatere, at der ikke er meget tilbage, hun og hendes fagforening kan gøre for de portører, der ikke vil videreuddanne sig som servicemedarbejdere. 

portører i protest
Læs også
Portører protesterer mod ny uddannelse på sygehusene
portører i protest
Læs også
Portører protesterer mod ny uddannelse på sygehusene

- I sidste ende tror jeg, at det bliver regionen, der står med et problem, for kan de ikke få folk til at uddanne sig, så er der jo lige pludselig mangel på kvalificeret, faglig arbejdskraft. Når man begynder at bruge tvang, så når man ingen vegne, siger hun.

Om to uger bliver de portører, der ikke vil videreuddanne sig blive varslet om en kommende afskedigelse.

- Vi er færdige med forhandlingerne. Nu må det køre sin gang, og så må vi se, hvad Koncernservice (del af Region Sjælland, red.) vælger at gøre, når de har varslet dem over på uddannelse, og de siger nej tak. Vi kommer naturligvis til at hjælpe vores medlemmer individuelt, hvis de bliver opsagt, fortæller Ann Søgaard.


Nyhedsoverblik