Ingen borgmester i Slagelse: Villum Christensen er stadig i dialog med Dyrby

Det bliver heller ikke i dag, at Slagelse Kommune får sin nye borgmester. Der kommer nemlig ikke noget nyt i dag, fortæller Villum Christensen (LA).

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der kommer ikke noget nyt i dag. 

Sådan lyder det fra Liberal Alliances Villum Christensen i Slagelse. Dermed er der stadig ingen udsigt til en endelig aftale om, hvem skal være kommunens borgmester. 

Forleden udsendte Venstre en invitation til et møde mellem dem og de øvrige partier i byrådet. Men her har Villum Christensen altså ingen intentioner om at møde op uden at kende rammerne, fortæller han til TV ØST. 

Ifølge TV ØSTs reporter, Anja Al-Erhayem, som har fulgt sagen og været i kontakt i Villum Christensen i dag, handler det om, at Villum Christensen vil vide, hvem der skal have borgmesterkæden. 

Læs også
Der forhandles i Slagelse: En løsning er ikke om hjørnet
Læs også
Der forhandles i Slagelse: En løsning er ikke om hjørnet

Betændt forhold

For det er ikke kun Stén Knuth (V), Villum Christensen har et anstrengt forhold til. Venstres næste kandidat til borgmesterposten, Knud Vincent, er nemlig også betændt, da det angiveligt var ham, der stod for at smide Troels Christensen (LA) ud af Venstre tilbage i 2013.

Anja Al-Erhayem forklarer, at Dansk Folkeparti er det helt store spørgsmål. Men i morgen, mandag, er der byrådsmøde i Slagelse Kommune, og her kan vi måske blive klogere på situationen. 

Villum Christensen tilføjer, at han stadig har en god dialog med John Dyrby Paulsen (D) og Helle Blak (SF).

Det afgørende mandat

I torsdags var Villum Christensen ifølge TV ØSTs oplysninger kaldt til møde hos partitoppen i Liberal Alliance for at forklare, hvorfor han vil pege på John Dyrby Paulsen (S).

Leif Mikkelsen (LA), paritets gruppeformand på Christiansborg, sagde til DR, at det ikke ville blev med afgørende støtte fra Liberal Alliance, at Socialdemokratiets John Dyrby Paulsen ville blive borgmester i Slagelse.

- Vi har ikke langt skjul på, at vi er i blå blok. Vi har indgået i valgforbund med blå partier. Sådan har det været hele vejen igennem, og derfor holder vi selvfølgelig den linje til vejs ende, siger Leif Mikkelsen.

Men ifølge Anja Al-Erhayem, så er Villum Christensen stålfast på, at partitoppen ikke skal bestemme, hvem han skal pege på som borgmester.

Og partiet på Christiansborg kan heller ikke true Villum Christensen synderligt meget. Hvis Villum Christensen smutter fra Liberal Alliance, så har regeringen ikke 90 mandater sammen med Dansk Folkeparti. 

Dermed kan Villum Christensens mandat være det sidste og afgørende for regeringen. 

Se eller gense indslaget fra den 24. november, hvor Anja Al-Erhayem opdaterer om forhandlingerne i Slagelse.

Forhandlingerne om at finde en ny borgmester i Slagelse står næsten helt stille

Nyhedsoverblik