Indleverer kollektiv opsigelse: - Vi gør det af kærlighed til skolen i Vig

Tre ledere på skolen i Vig i Odsherred har sagt op. Det sker efter, at forældre og borgere har protesteret mod kommunens valg af skolens nye leder  

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tre ledere på sydskolen afdeling forlader nu deres arbejdsplads.

Det er afdelingsleder Mette Vadsager, lederen af skolens SFO-ordning, Tina Carlsen, og lederen af det tekniske personale, serviceleder Michael Andersen.

- Vi brænder for den her skole, og vores mål har de sidste fem år været, at vi ville lave Danmarks bedste skole for 0.-6. klasse. Men nu har vi gjort op med os selv, at vi skal stoppe, mens legen er god. Den nye skoleleder skal selv have lov til at sætte sit eget hold, siger Mette Vadsager.

quote Vi går ikke i protest. Vi går af kærlighed til skolen, for vi ønsker det bedste for den

Mette Vadsager, afdelingsleder, Sydskolen afdeling Vig 

Skal gøres med ordentlighed

De seneste seks år har Mette Vadsager været afdelingsleder på Sydskolen afdeling Vig. I forbindelse med at der er blevet indført en ny skolestruktur i Odsherred, blev der oprettet en nye skolelederstilling på skolen, der 1. august skifter navn til Vig Skole. Alle troede, at Mette Vadsager var selvskrevet til jobbet, men det gik til en anden kandidat.

- Vi har bygget den her skole op og brænder for den. Fra at der var massiv flugt fra den for fem år siden, og skolens elevtal var nede på 160 elever, er der i dag 260 elever. Vi har lavt sygefravær, høj medarbejdertilfredshed og stor forældreopbakning, fortæller Mette Vadsager.

Stormøde protest Vig
Læs også
Vrede forældre protesterer mod fravalg af skoleleder i Vig
Stormøde protest Vig
Læs også
Vrede forældre protesterer mod fravalg af skoleleder i Vig

Beslutningen om at fravælge Mette Vadsager til den nyoprettede stilling har undret ikke blot Mette Vadsager selv, men også forældrene og hendes kolleger.

- Vi går ikke i protest. Vi går af kærlighed til skolen, for vi ønsker det bedste for den. Den nye skoleleder skal have den bedste start, og det vil vi hjælpe ham med på fornemmeste vis. Skolen består, han begynder på onsdag, og det her skal gøres med ordentlighed, siger Mette Vadsager.

quote Det er så svært det her. Vi har håbet til det sidste, at vi kunne få lov til at beholde den ledelse, vi har haft

Heidi Fredslund, mor til børn i skolens 3. og 6. klasse

Børnene bliver tabere

Beslutningen om at fravælge Mette Vadsager som skoleleder fik i begyndelsen af april forældrene til at indkalde til et stormøde, hvor 150 utilfredse forældre og borgere i Vig mødte op.

- Det er så svært det her. Vi har håbet til det sidste, at vi kunne få lov til at beholde den ledelse, vi har haft. Det er børnene, der bliver taberne i det her. For de kan mærke den uro, det giver. Men jeg har respekt for deres beslutning, siger Heidi Fredslund, der har børn i skolens 3. og 6. klasse. 

- Jeg mener, at kommunen har fejlet. Vores lokale stemme er gået tabt. Mette Vadsager er et lokalt menneske, der har været engageret i at binde byen og skolen sammen. Kommunen har givet hende en diplomuddannelse. Hvorfor fravælger de hende så? Det giver ikke mening, siger Heidi Fredslund.

Artiklen fortsætter under billederne.

 
  Foto: Frederik Thorup - TV ØST
Sådan her så det ud, da forældrene i slutningen af april afholdt protestmøde om valget af skoleleder.
Sådan her så det ud, da forældrene i slutningen af april afholdt protestmøde om valget af skoleleder. Foto: Frederik Thorup - TV ØST

- Jeg har grædt 

Serviceleder Michael Andersen har allerede fået nyt arbejde, men hverken Tina Carlsen eller Mette Vadsager har fundet nye stillinger.

- Vi har ikke planlagt, at vi ikke skulle være her. Så vi har ikke søgt nyt arbejde. Er jeg ked af det? Har jeg slået mig og grædt? Ja, det har jeg. Dét, der er svært, er at miste det, som vi har bygget op. Vi har en kultur, hvor alle betyder noget, og hvor alle medarbejdere løber en ekstra mil, siger Mette Vadsager.

Mette Vadsager, Tina Carlsen og Michael Andersen har sidste arbejdsdag den 1. juni.

Den nye skoleleder, Ib Kristensen, begynder den 1. maj.  Han kommer fra en stilling som forstander på Idrætsefterskolen Klintsøgaard i Nykøbing Sjælland.

Se indslaget: Vrede forældre i Vig indkaldte i slutningen af april til stormøde i protest mod Odsherred Kommune. Forældrene er vrede over, at kommunen har vraget skolens nuværende afdelingsleder til en ny stilling som skoleleder.

Nyhedsoverblik