80-årig sætter flere verdensrekorder i at stable kopper på tid

Ebbe Kronvald med medaljen i hus til VM i stacking i Mollina i Spanien

Ebbe Kronvald fra Slagelse har slået flere rekorder VM i stacking i Spanien. Han har trænet intenst op til mesterskaberne.

Ebbe Kronvald kan få 12 kopper til at skifte formation så hurtigt, at han netop har slået flere rekorder.

- Jeg er godt tilfreds. Jeg lavede tre verdensrekorder, fortæller en glad Ebbe Kronvald fra bussen på vej mod lufthavnen i Malaga.

Verdensmesterskaberne i stacking – kunsten at stable kopper i forskellige formationer så hurtigt som muligt – er netop blevet afholdt i Mollina i Spanien. Ebbe Kronvald på 80 år har dyrket sporten i nogle år, men den sidste tid har træningen været mere intens.

Jeg er godt tilfreds. Jeg lavede tre verdensrekorder

Ebbe Kronvald, guldvinder VM i stacking

- Det sidste halve år har jeg trænet en del. Hver dag og en halv til en hel time hver eneste dag. I min alder skal systemerne helt ind på lystavlen, fortæller Ebbe Kronvald.

Aldersklasser slået sammen

Der er ikke mange på 80 år og derover, der dyrker stacking. Derfor var Ebbe Kronvalds kategori slået sammen med udøvere, der er 15-20 år yngre end ham. Men det mener Ebbe Kronvald, blot var en fordel.

- Jeg lå meget tæt på dem, der er 15-20 år yngre end mig. Jeg fik nok også gode tider, fordi det var dem, jeg var oppe imod, forklarer han.

Ebbe Kronvald under træningen til VM i stacking Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

Verdensrekord under pres

- At sætte verdensrekorder under VM, hvor man er under pres, det er helt vildt, siger Henrik Engell-Hedager. Han stacker selv, er formand for Frederiksberg Sport Stacking Klub og i øvrigt Ebbe Kronvalds søn.

At sætte verdensrekorder under VM, hvor man er under pres, det er helt vildt

Henrik Engell-Hedager, formand for Frederiksberg Sport Stacking Klub

Til et VM skal alle deltagere igennem tre forskellige formationer. Og hver formation skal laves tre gange. Det hele bliver filmet og efterfølgende gransket for den mindste fejl. Hvis Ebbe Kronvalds tre hurtigste tider bliver godkendt, har han allerede et nyt mål at se frem mod.

- Jeg har kvalificeret mig til at deltage i VM i Singapore næste år, hvis tiderne bliver godkendt, siger Ebbe Kronvald, som godt ved, at alderen så småt begynder at betyde noget for præstationerne.

- Lysten har jeg. Men vi tager en dag ad gangen, siger han.

Ebbe Kronvald stacker til VM i sports stacking i Mollina I Spanien

00:12 Luk video

Der var 291 deltager til sports stacking VM fra mere end 20 forskellige lande.

Sports stacking så dagens lys i 1980 i USA.

TV2 ØST besøgte Ebbe Kronvald under træningen inden VM. Se indslaget her:

03:29

Ebbe Kronvald fra Slagelse skal til Verdensmesterskabet i Sport Stacking. Det går ud på at stable kopper i forskellige formationer hurtigst muligt.

Luk video

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App