Idræt for indvandrere får prestigefyldt pris

Preben Astrup og Lars Kruse fra Get2Sport under Dansk Idrætsforbund får den prestigefyldte Gerlev-pris.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En ihærdig indsats for at få flygtninge og indvandrere i udsatte boligområder i gang med at dyrke idræt i Danmark fører nu til, at Preben Astrup og Lars Kruse fra projektet get2Sport under Dansk Idrætsforbund får den prestigefyldte Gerlev-pris.

Det oplyser Gerlev Idrætshøjskole i en pressemeddelelse.

Prisen er blevet overrakt idrætskonsulent Preben Astrup, der modtager prisen på vegne af begge prismodtagere

Gerlev-Prisen tildeles for en indsats, som i en særlig grad har udviklet idrættens kvaliteter og skabt fornyelse i synet på idrættens kulturelle placering og muligheder. De to prismodtagere har gennem en årrække været rådgivere for foreninger, specialforbund, kommuner, ministerier og andre interessenter for bedre integration af nydanskere til det danske foreningsliv.

Ifølge priskomitéen har de to prismodtagere, Preben Astrup og Lars Kruse, altid været ildsjæle med et dybt engagement i at vise og understøtte hvorledes idrætten kunne være en positiv og aktiv del af integrationsproblematikken. Prismodtagernes fokus har altid været de lokale idrætsforeninger. Her mødes man om konkrete aktiviteter, og det er her grunden til de rummelige fællesskaber bliver lagt.

 


Nyhedsoverblik