I dag får Kundby-pigen sin straf: Risikerer den hårdeste dom

Torsdag eftermiddag er der strafudmåling i sagen om den terrortiltalte pige fra Kundby. Få overblikket over sagen og advokaternes krav til straffen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Landets strengeste straf.

Det forlanger anklageren i sagen mod den 17-årige pige fra Kundby, der er kendt skyldig i terrorplaner og grov vold, når straffen bliver afsagt torsdag eftermiddag klokken 16:15 i Retten i Holbæk.

Og på trods af hendes unge alder, så har Retslægerådet altså anbefalet, at hun kommer i forvaring, fordi der er risiko for, at hun stadig er farlig.

Forsvarer: Forvaring kan ikke komme på tale

I sin procedure for straffen tirsdag lagde Kundby-pigens forsvarer, Mette Grith Stage, vægt på tidligere sager, hvor Retslægerådet havde anbefalet forvaring, men hvor retten alligevel har dømt anderledes.

- Retslægerådet har aldrig mødt hende. De laver deres anbefaling på baggrund af skriftlige kilder fra andre læger, sagde forsvareren i proceduren og sluttede:

Fængsel
Læs også
Det betyder en forvaringsdom
Fængsel
Læs også
Det betyder en forvaringsdom

- Jeg håber, I lytter til mig, når jeg siger, at man ikke sender et barn i forvaring.

Hun mener i stedet, der bør være tale om en fængselsstraf på seks til otte år, da man i så fald har masser af tid til at afrette den unge pige.

Skoler var målet for terror

Den 17-årige er dømt skyldig i planer om at udøve terrorangreb mod to skoler, en i Fårevejle og en i København. Hun er også dømt skyldig i groft overfald på en ansat i den insitution hun har siddet varetægtsfængslet i.

På baggrund af flere mentalundersøgelser, så mener Retslægerådet altså, at pigen er så farlig, at det ikke kan vides, hvornår hun bør komme ud i samfundet igen.

Der er ingen fortilfælde i det danske retsystem, hvor en så ung og ustraffet pige er blevet idømt forvaring. Hvis retten ikke vil idømme pigen forvaring, så anbefaler anklager Kristian Kirk en straf på ti års fængsel.


Nyhedsoverblik