”Hvis jeg ikke forsøger at dæmme op for det, ville jeg være tonedøv”

På otte farlige vejstrækninger vil politiet foretage fartkontroller. Det gør de, for at undgå ulykker.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Torsdag har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi offentliggjort otte strækninger, hvor de vil lave hyppige fartkontroller. Et tiltag, der blev igangsat allerede sidste år, men som de nu har opdateret med otte nye vejstrækninger, hvor der bliver trykket for meget på speederen.

- Det er en strategi, som blev lagt fra Rigspolitiets side for et par år siden, hvor hastighed er et af vores særlige fokusområder, siger Erik Mather, leder af færdselsafdelingen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, og fortsætter:

quote De sidste par år har vist, at Vestmotorvejen og Sydmotorvejen er vores to højdespringere, når vi taler antallet af personuheld

Erik Mather, leder af færdselsafdelingen, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

- Hver politikreds går ud og laver et analysearbejde for at finde ud af, hvor er der flest færdselsuheld, og hvor er det samtidig, at folk kører for stærkt. Og er der en strækning, hvor de to faktorer spiller ind, så er det en af de strækninger, vi udvælger.

50 uheld på Sydmotorvejen

Vejstrækningerne er valgt på baggrund af en analyse over en femårig periode. Og den peger på, at det netop er på de otte vejstrækninger, at der sker allerflest uheld.

- Samtidig kan vi se, at der sker ret store hastighedsoverskridelser på de her strækninger, siger Erik Mather.

Men det er ikke kun landeveje, der får folk til at glemme at lette på speederen.

- De sidste par år har vist, at Vestmotorvejen og Sydmotorvejen er vores to højdespringere, når vi taler antallet af personuheld. Vestmotorvejen er den, der ligger højest, og Sydmotorvejen lige efter. Den sidste femårige perioder er der sket 50 uheld på Sydmotorvejen med personskade, siger Erik Mather.

150808_fartkontrol.jpg
Læs også
Politikreds offentliggør kort: Her kommer fotovognene til at stå i 2018
150808_fartkontrol.jpg
Læs også
Politikreds offentliggør kort: Her kommer fotovognene til at stå i 2018

- Så hvis jeg ikke reagerer på det og sætter ind for at forsøge at dæmme op for det, så vil jeg være en lille smule tonedøv.

Sparer samfundet for millioner

Der er nogle borgere, der synes, I er rigtig præventive. Men der er også nogle, som synes I er nogle pengemaskiner. Hvad tænker du selv om indsatsen?

- Det her handler sådan set om at undgå ulykker, og hver gang vi undgår en alvorlig ulykke, så sparer samfundet faktisk rigtig mange millioner, så på den måde vil jeg gerne være med til at kalde det en pengemaskine. Det er så bare en positiv pengemaskine. Vi sparer borgernes ve og vel, og samtidig sparer samfundet rigtig mange penge, ved at folk ikke skal ligge på hospitalet resten af deres liv, siger Erik Mather.

De otte vejstrækninger:

  • Sydmotorvejen E47 (Farøbroen – Rødby)
  • Vestmotorvejen E20 (Slagelse – Korsør) 
  • Østre Ringvej, Næstved, rute 14 (Parkvej – Køgevej)
  • Skælskørvej, rute 256 (Næstved Landevej – Skælskørvej)
  • Skælskørvej, rute 157 (Sorø – Dalmose)
  • Grønsundvej, rute 287 (Grønsundvej – Æblenæsvej)
  • Gedser Landevej, E55 (Nykøbing Falster – Gedser)
  • Nykøbingvej, rute 271 (Stubbekøbing – Nykøbing Falster)

Nyhedsoverblik