Hvem læser bedst op? Det dystede otte elever om i Slagelse

Otte elever fra forskellige sjette klasser i Slagelse dystede fredag om at blive den bedste oplæser i Slagelse Musikhus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Stemmeføringen skule være i orden, og ordene betones rigtigt, da otte elever fredag læste højt for dommere og knap 200 klassekammerater.

De deltog nemlig i en konkurrence, hvor det handlede om at vinde Slagelsemesterskaberne i Oplæsning.

Det hele foregik i Slagelse Musikhus. Og her fik eleverne fra forskellige sjette klasser i Slagelse Kommune både improviseret og brugt deres kropssprog for at imponere dommerne.

Billie Andersen fra Vemmelev Skole var blandt finalisterne, og hun har ønsket at komme med i konkurrencen, siden hun var helt lille.

- Der har jeg siddet og set på sjette klasser, da jeg også var mindre. Og der har jeg tænkt: ”Det gad jeg godt være med i”. Så det er bare så fedt, jeg er kommet til finalen, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

Billie Andersen blev nummer tre ud af otte finalister ved dagens konkurrence i højtlæsning i Slagelse.
Billie Andersen blev nummer tre ud af otte finalister ved dagens konkurrence i højtlæsning i Slagelse. Foto: Mathilde Reimer - TV2 ØST

Blandt de otte finalister var Max Christensen også med, som til daglig går i sjette klasse på Skælskør Skole. Han  havde valgt at læse op af bogen ”En Ternet Ninja”, som Anders Matthesen har skrevet.

- Det er, fordi den er sjov, og de bander meget, siger han.

Håber at flere vil blive ved med at læse

I konkurrencen havde dommerne blandt andet fokus på, hvordan eleverne fremførte teksten på scenen. Det forklarer Jette Bruun Eriksen, der er skolekonsulent i Slagelse Kommune.

- Konkurrencen går ud på en flot oplæsning af en kendt tekst, som man har øvet sig meget på. Hvorefter man får en ukendt tekst, som man også skal læse så flot og forståeligt som muligt med et fint overblik, siger hun.

Konkurrencen afholdes også i håb om, at eleverne vil bibeholde læselysten, når de bliver teenagere.

- Det gør vi fordi, at efter mellemtrinnet stopper eleverne med at have lyst til at læse. De synes ikke rigtig, de kan finde nogle gode bøger. Og det her er en god mulighed for at agitere for læsning, men også de gode historier, som stadigvæk er i bøgerne, siger Jette Bruun Eriksen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Max Christensen var blandt finalisterne til en læsekonkurrence i Slagelse.
Max Christensen var blandt finalisterne til en læsekonkurrence i Slagelse. Foto: Mathilde Reimer - TV2 ØST

Bandt finalisterne Billie Andersen og Max Christensen er der umiddelbart ikke noget, der tyder på, at de er færdige med at læse bøger efter dagens konkurrence.

- Jeg synes, det er sjovt at læse. Og jeg kan godt lide at læse, siger Billie Andersen.

Der er nemlig ifølge Max Christensen fordele ved at fordybe sig i historierne.

- Man kan finde en ro. Man behøver ikke hele tiden være oven på, siger han.

Ved konkurrencens afgørelse nåede Max Christensen desværre ikke i top tre med sin oplæsning af ”En Ternet Ninja”. Det gjorde Billie Andersen til gengæld, der fik tildelt en tredjeplads af dommerne.

Vinderen af konkurrencen i Slagelse blev Majse Madsen fra 6.A på Marievangsskolen.

 
 

Nyhedsoverblik