Hvad er det bedste ved Stevns?

TV ØSTs sommerredaktion er i rykket længere østpå. I de næste tre dage sætter vi fokus på alt det gode, der sker i Stevns Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hvad er det bedste ved Stevns?

TV ØSTs sommerredaktion er i rykket længere østpå. I de næste tre dage sætter vi fokus på alt det gode, der sker i Stevns Kommune.

Campen er slået op på Rødvig Havn. Onsdag, torsdag og fredag sætter vi her på TV ØST nemlig fokus på alt det gode ved Stevns Kommune.

Stevns er en af de mindste kommuner i vores region med omkring 22.000 indbyggere. Flest bor der i Strøby Egede, som er den største by på Stevns med 4000 indbyggere.

Verdensarv og natur

De fleste forbinder nok Stevns med masser af natur og kulturarv. Kommunen har i alt 17 kilometer verdensarv i form af Stevns Klint, som strækker sig ned langs en stor del af kysten.

Klinten er blevet udpeget til at være UNESCO verdensarv, og det har sat skub i turismen. Siden klinten kom på verdensarvslisten, er turismen steget med omkring 25 procent. 

Stevns Klint
Stevns Klint

Derudover rummer Stevns Kommune også Boesdal Kalkbrud, hvor man i 1920erne begyndte at bryde kalk. Det gør man ikke længere. I dag er kalkbruddet nemlig omdannet til et rekreativt område, men man kan stadig se rester, efter dengang stevnsboerne brød kalk i kalkbruddet.

Stevns har i øvrigt et ynglende par af den sjældne vandrefalk.

Turisme og fødevarer

Onsdag, torsdag og fredag sender vi live fra Rødvig Havn klokken 19.30.

Her vil vi behandle emner som lokale fødevarer, turismen og verdensarven samt tale med nogle af dem, der vælger at forlade livet i storbyen for at flytte til Stevns. Dem bliver der nemlig flere af. 

Læs også
TV ØST går på jagt efter det bedste ved vores region
Læs også
TV ØST går på jagt efter det bedste ved vores region

Vi vil også trille en tur med den gratis bus, Stevnsbussen, besøge det sociale bosted Horisonten og dykke ned i sagnet om elverlandet.

Stem på det bedste

På TV ØST har vi sat gang i en konkurrence.

Vi vil nemlig finde det allerbedste ved at bo og leve i netop vores region. På vores hjemmeside kan du stemme på, hvad du mener, er det bedste. Det kan være alt fra steder til oplevelser. 

En særlig TV ØST-karavane er blevet sat i gang. Karavanen gør holdt i tre dage i hver kommune, hvor vi vil møde vores brugere og seere, dér hvor de er, og fortælle deres historier på alle platforme.

Nyhedsoverblik