Huspriserne i provinsen stiger - se udviklingen i din kommune

Arkivfoto. Foto: Emilie Grav - TV ØST

Arkivfoto. Foto: TV ØST

1 af 2

Kvadratmeterprisen på huse har rundet 10.000 kroner i 59 kommuner, viser tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Du kan få lidt mere for dit hus uden for de store byer, hvis du ønsker at sælge.

Antallet af kommuner, hvor husene sælges til en gennemsnitlig kvadratmeterpris på mere end 10.000 kroner, er nemlig stigende. I juni måned nåede antallet op på 59 kommuner. Det viser tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Hele boligmarkedet har fået et mærkbart løft henover de seneste år

Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden

Til sammenligning lå antallet på 43 kommuner for fem år siden. Det betyder, at kommuner som Slagelse og Holbæk har krydset grænsen på 10.000 kroner per kvadratmeter.

Generelt har både top- og bundkommunerne ifølge Boligsidens Markedsindeks fået et markant prisløft. Og hvis man ser på kommunerne med de absolut laveste priser, er antallet med gennemsnitlige kvadratmeterpriser på under 7.000 kroner halveret på fem år.

- Hele boligmarkedet har fået et mærkbart løft henover de seneste år, siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden, i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Der er mange parametre at måle aktiviteten på, men salgspriserne er den primære indikator for, hvor godt det går. Og lige præcis derfor er den positive prisudvikling på markedet for villaer og rækkehuse i områder, hvor niveauet har været lavt, et signal om, at hele markedet nyder godt af den lave rente og det økonomiske opsving.

Artiklen fortsætter under kortet.

Den dyreste kvadratmeterpris i TV2 ØSTs sendeområde findes i Ringsted Kommune, hvor prisen er 13.798 kroner. I den modsatte ende ligger Lolland Kommune med en kvadratmeterpris på 3.817 kroner.

Største stigning i Region Sjælland

I det øvre prisspænd er der også sket et løft med Gentofte Kommune som spydspids. Her er den gennemsnitlige kvadratmeterpris steget mere end 10.000 kroner på fem år. Det betyder, at køberne i juni måned i gennemsnit betalte 45.083 kroner per kvadratmeter i den nordsjællandske kommune.

- Kommunerne i toppen har i kroner og ører oplevet det største prisløft. Det betyder også, at der på fem år er kommet en større afstand mellem top og bund. I 2014 lød forskellen på 32.785 kroner, mens den i dag er 41.266 kroner.

- Vi ser dog, at prisudviklingen i nogle af de dyreste kommuner flader ud, mens mange kommuner i den nedre halvdel oplever stigninger. Det betyder dog ikke, at vi nogensinde kommer i nærheden af en udligning, siger Birgit Daetz.

På landsplan er huspriserne steget 2,5 procent fra juni 2018 til juni i år. Et hus i Danmark koster dermed i gennemsnit 14.316 kroner per kvadratmeter. Regionalt set findes den største stigning i Region Sjælland, hvor priserne er 4,0 procent over sidste års niveau.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App