Huspriserne er steget mest i Guldborgsund

Boligfesten er ikke længere kun forbeholdt husejerne i hovedstadsområdet. I Guldborgsund Kommune er huspriserne steget med hele 18,5 procent i 2017.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er et positivt boligmarked, man nu møder i de såkaldte yderområder. I løbet af 2017 er husene i landsdelen nemlig blevet mere værd, viser tal fra Boligsiden.dk.

Her har Guldborgsund Kommune oplevet den største stigning i huspriserne målt i procent blandt kommuner i yderområderne. Hele 18, 5 procent.

- Hvor vi før havde liggetider på flere år for at få solgt et hus, så får vi nu noget ind om mandagen og allerede ugen efter, er det solgt. Vi har med noget at gøre, som ligner dét, vi så før finanskrisen og det er rigtig positivt, fortæller ejendomsmægler og indehaver af Home Lolland-Falster, Jørgen Danielsen.

Bank begejstret

Den positive udvikling er også noget, som vækker begejstring hos Lollands Bank, som har flere hushandler liggende på bordet om dagen, lyder det.

- 18,5 procent er rigtigt mange penge. Vi kommer aldrig til at få priser som i københavnsområdet, så det er rigtig flot, at det er steget på den måde, siger filialdirektør Lone Stibolt.

I Nykøbing Falster er Lone og Jens Hansen disse dage ved at pakke deres liv ned i flyttekasser. De har nemlig solgt deres hus på bare to måneder og endda til udbudsprisen med flere interesserede købere.

- Det er gået rigtigt dejligt, det er bare kørt lige ud af landevejen, fortæller Jens Hansen. Parret skal inden længe flytte ud i deres nye hus i Nysted.

Stigende priser giver flere købere

Ifølge den lokale ejendomsmægler er noget af forklaringen på de stigende huspriser, at der er kommet flere købere på markedet.

- Priserne i storbyerne er steget voldsomt meget og nu begynder folk simpelthen at søge ud, fordi de ikke har råd til at købe i København. Det er jo en af de glæder, der sker hos os, siger Jørgen Danielsen.

I løbet af 2017 har Guldborgsund Kommune da også fået 207 flere indbyggere. Stigende huspriser er en god ting, lyder det fra kommunens bosætningskoordinator.

- Det er med til at styrke den gode historie om, at det rent faktisk er et område, hvor det går rigtig godt, fortæller Lasse Fonager Møller.

Udover Guldborgsund er huspriserne også steget markant målt i procent i Lolland, Kalundborg og Ringsted kommuner.

Statistikkerne fra Boligsiden.dk er baseret på indberetninger fra boligsalg fra ejendomsmæglere.


Nyhedsoverblik