Huslejestigninger i vente til tusinder af lejere

Omkring 2000 lejere i Vordingborg Boligselskab kan forvente huslejestigninger, som træder i kraft til sommer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ledige lejligheder og udgifter til vedholdelse gør, at Vordingborg Boligselskab vil hæve huslejen for omkring 2000 lejere.

Det skriver Sjællandske.

Stigningen ligger typisk fra nogle få procent og op til fem. For en typisk familiebolig vil det svare til en månedlig stigning på 160 kroner.

- I de senere år har vi skåret ind til benet på vedligeholdelsen, fordi vi samtidig har kæmpet med ledige lejligheder. Det sidste problem er vi ved at være ovre, men nu trænger opgaverne sig på, og samtidig koster en stigning i forsikringspræmier og negativ rente af opsparingen dyrt, forklarer Jens Hartmann, der er direktør i det beboerejede boligselskab til Sjællandske.
 

Få ledige lejligheder

Selskabet har for tiden kun to ledige lejligheder annonceret på hjemmesiden, og Jens Hartmann mener, at den ene er lejet ud, så der reelt kun er problemer med udlejning af et enkelt lejemål i Stege.

- Vi er nu nede på ganske få lejemål, som vi ikke får indtægter for, men vi skal i gang med vedligeholdelse og forbedringer, og samtidig har vi for første gang fået negativ rente fra vores opsparede midler, og der er stigende udgifter til blandt andet ejendomsskat ligesom er forsikringspræmierne steget, primært på grund af en del vandskader, sprængte vandrør og enkelte brande.

Det er planen, at huslejestigningerne skal træde i kraft til sommer.


Nyhedsoverblik