Husker du Marcel? Nu er cykel-indsamling endelig godkendt

I april skrev vi om Marcel fra Sorø, der fik sin handicap-cykel smadret nytårsaften. Lokale kræfter startede en indsamling, og den er nu godkendt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Marcel Frank Kristiansen fra Sorø fik sin handicap-cykel totalsmadret nytårsaften af ukendte gerningsmænd. Det skrev TV ØST tilbage i april, hvor Marcel endnu ikke havde fået en ny cykel, da forsikringen ikke dækkede hærværk, og kommunen ikke ville bevillige ham en ny.

- Den betød alt. Jeg kunne komme ud og gøre alt det, som almindelige mennesker kan, fortalte Marcel dengang om cyklen, som han havde døbt 'Leo'.

Samme dag som historien om Marcel kom ud, slog lokale kræfter sig sammen og startede en indsamling med Facebook-gruppen Ny cykel til Marcel fra Sorø!. Flere erhvervsdrivende meldte sig på banen, og Peter Nygaard fra Nygaards Turist & Minibusser donerede en spritny ladcykel med el-motor til Marcel.

- Det her er med hjertet. Jeg er soraner og elsker, at der er nogle anderledes mennesker i byen. Jeg glæder mig til at se ham køre rundt igen. Det gør jeg virkelig, sagde Peter Nygaard om sin donation til Marcel.

Læs også
Handicap-cykel totalsmadret nytårsaften: Marcel får ikke en ny
Læs også
Handicap-cykel totalsmadret nytårsaften: Marcel får ikke en ny

Rollatoren skal med

Marcel har dog brug for mere end 'blot' cyklen, og det skal indsamlingen på Facebook hjælpe med. Det er nemlig nødvendigt, at Marcel også kan fragte sin rollator med rundt på cyklen.

- Rollatoren giver ham frihed og hjælper Marcel med at holde benene i gang. Han skal jo også kunne komme rundt, når han står af cyklen, og han har altid været meget selvstændig, fortæller Gitte Nissen, der arbejder som ergoterapeut og har kendt Marcel, siden han var 14 år. Sammen med 21-årige Kennet Andreasen fra Haslev har hun startet indsamlingen på Facebook.

Marcels gamle cykel havde nemlig et særligt rollator-rum, så Marcel netop kunne få rollatoren med rundt. Det er blandt andet sådan et specieldesignet rum, pengene skal gå til.

Artiklen fortsætter under billedet

Gitte Nissen har lagt dette billede på Facebook, hvor hun forklarer, hvad pengene fra indsamlingen skal gå til.
Gitte Nissen har lagt dette billede på Facebook, hvor hun forklarer, hvad pengene fra indsamlingen skal gå til. Foto: Facebook / Ny cykel til Marcel fra Sorø!

Indsamlingens slut-spurt

De gode tanker overhalede dog virkeligheden, og indsamlingen måtte sættes på pause kort tid efter opstart, da den først skulle godkendes af Indsamlingsnævnet. Det er den nu blevet.

- Folk må meget gerne donere, hvis de stadig har lyst til det. Indsamlingen udløber officielt allerede den 1. juni, så det kunne være rigtig dejligt at komme i mål inden da, så Marcel snart kan komme ud og cykle, siger Gitte Nissen. 

Indtil videre er der samlet omkring 7.000 kroner ind til Marcels cykel. Heriblandt donationer fra Comwell i Sorø og Bedemand Berner. Skulle indsamlingen gå i overskud, vil de resterende penge gå til Kræftens Bekæmpelse.

Marcels cykel
Læs også
Marcel får ny cykel: Lokale kræfter slår sig sammen
Marcels cykel
Læs også
Marcel får ny cykel: Lokale kræfter slår sig sammen

Gør mig frisk og glad

Hovedpersonen selv er glad ved udsigten om snart at kunne køre rundt på en cykel igen.

- Andre bliver træt af at arbejde og have travlt men ikke mig. Uden min cykel kan jeg ikke lave noget, og det gør mig træt. Jeg vil hellere ud og lave noget, for det holder mig i gang og gør mig frisk og glad, siger Marcel.

Han er taknemmelig for, at folk vil hjælpe ham med at få en ny cykel.

- Jeg ved slet ikke, hvordan jeg skal takke dem allesammen. Det er helt utroligt, at der er så mange søde mennesker, som vil gøre det her for mig, når de fleste slet ikke kender mig, siger Marcel.

Du kan se mere om, hvad pengene fra indsalingen skal gå til på Facebook-gruppen Ny cykel til Marcel fra Sorø!


Nyhedsoverblik