Blodig krig i en mørk fremtid: Hundreder af figurspillere dyster i Slagelse

02:20

Aslak Stenkilde (t.v.) er blandt deltagerne i en stor figurspilsturnering i Slagelse. Video: Emilie Grav - TV2 ØST

De næste dage byde på terningkast, taktiske beslutninger og blodig krig i miniskala i Slagelse.

Der er udbrudt en drabelig krig i Slagelse - og selvom vi befinder os tæt på Gardehusarkasernen, er det ikke danske Jens'er, der er i kamp. Krigerne er nemlig meget mindre, ganske brutale og i øvrigt lavet af plastik.

Antvorskovhallen lægger nemlig hus til figurspilseventet SlagCon, hvor nogle hundrede deltagere over de næste tre dage dyster i taktiske figurspil - især det dystre science fiction-spil Warhammer 40.000.

Artiklen fortsætter under billedet

Turneringen begynder for alvor søndag - men der er allerede gjort klar til de mange deltagere. Foto: Emilie Grav - TV2 ØST

Blandt deltagerene finder man Aslak Stenkilde, som er taget fra Østjylland til Slagelse - og han er ved at være klar til dagens andet slag:

- Jeg er ved at stille op. Og lige nu er jeg ved at sørge for, at Alex ikke kan komme ned bagved mine mænd, forklarer han med henvisning til sin britiske modstander.

Artiklen fortsætter under billedet

Aslak Stenkilde i fuld gang med sit spil mod sin modstander Alex Harrison. Foto: Emilie Grav - TV2 ØST

Som en af verdens bedste spillere er han ligesom sin modstander særligt inviteret til turneringen.

- Jeg kommer til at smadre ham. Han ved det bare ikke endnu, griner hans britiske modstander Alex Harrison.

Spillet kan for udenforstående virke umådeligt kompliceret med et hav af figurer, terninger og tykke regelbøger. Men kernen i det er egentlig ligetil: 

- Ens små mænd skal slå de andre små mænd ihjel, og så skal de rundt på banen og holde nogle punkter, forklarer Aslak Stenkilde.

Artiklen fortsætter under billedet

  Foto: Emilie Grav - TV2 ØST

Kampen mellem Aslak Stenkilde og Alex Harrison tiltrækker sig en del opmærksomhed. De to spillere er nemlig en del af den absolutte verdenselite, forklarer Mathias Bøhm Madsen, som er blandt tilskuerne.

Aslak Stenkilde er nemlig en del af det danske landshold, mens Alex Harrison blev nummer to til turneringen Las Vegas Open, der noget nær VM for figurspillet.

Artiklen fortsætter under billedet

Spillerne maler selv figurerne, som blot er få centimeter høje. Foto: Emilie Grav - TV2 ØST

Men kampene mellem profferne er egentlig bare opvarmning. I morgen begynder den rigtige turnering. Her dyster spillerne om international anerkendelse.

- Efter hvor mange penge og hvor godt du klarer dig, får du point, som bliver samlet til en verdensrangliste. Den kulminerer i en stor turnering i Las Vegas, som er finalen.

Artiklen fortsætter under billedet

  Foto: Emilie Grav - TV2 ØST

Men det er ikke kun sejre i slagmarken, der tæller. Spilleren med den flotteste hær bliver også præmieret - det er nemlig spillerne selv, der har malet alle figurerne.

Arrangøren er da heller ikke uenig i, at det hele måske er en lille smule nørdet, da TV2 ØST's reporter spørger, hvor nørdet hobbyen er på en skala fra 1 til 10:

- 14, konstaterer Anders Sander Magnussen med et glimt i øjet.

Arrangementet SlagCon foregår i Spar Nord Arena (Antvorskovhallen) fra lørdag til mandag. Gæster er velkomne. Læs mere på hjemmesiden her. Du kan finde mere information om Warhammer-spillene her.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App