Hun syer for en god sag

Rikke Christensen syer huer til kræftpatienter, der mister håret i forbindelse med deres kemo-behandling. Efterspørgslen er nu så stor, at hun næsten ikke kan følge med

En lørdag formiddag er der ualmindeligt travlt hos Din Stofbutik i Holbæk, men de seneste ugers tid har der været ekstra drøn på.

Det skyldes, at Rikke Christensen, der er indehaver af stofbutikken i Holbæk, fik en god idé i forbindelse med indsamlingen til Kræftens Bekæmpelse for tre uger siden. I stedet for blot at samle penge, begyndte hun at sy kemohuer til kræftpatienter.

- Hver enkelt hue, jeg sidder og syer, betyder virkelig noget. Der er ikke noget masseproduktion. Man sidder med en hue og tænker på, at den skal ud til en, der virkelig har brug for den. Det gør, at man bare er endnu mere glad for at sy den, fortæller Rikke Christensen.

Går til et godt formål

Huerne bliver syet af Rikke Christensen og flere af hendes medarbejdere i stofbutikken. De giver efterfølgende huerne til forskellige hospitaler, der har kræftpatienter, men man kan også komme ind i butikken og hente en gratis hue.

En af dem, der netop der har modtaget en hue, er 75-årige Else Maarfelt fra Holbæk, der er ramt af kræft. Hendes nye hue har fået stor betydning for hende.

- Det er så stort, og det mærker man også inden i, og man mærker, hvordan Rikke (red. Christensen) er. Jeg føler lidt, hun er med i huen, siger Else Maarfelt.

Stor glæde fra patienterne

Kemohuerne har de seneste uger fået stor opmærksomhed, især efter Rikke Christensen slog et opslag op på Facebook. Siden da er efterspørgslerne strømmet ind, så meget at hun knapt nok kan følge med.

- Vi har jo virkelig fundet ud af, hvor stort et behov der er, og det er meget større, end vi egentlig have forestillet os, da jeg fik den her ide om at samle ind, og det gør simpelthen, at hvert minut, jeg har i overskud, bliver brugt på at sy huer, siger Rikke Christensen

Indtil videre har Rikke Christensen syet 275 huer, og hun lover, at der er mange flere på vej.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App