Hovedvidne: Sygeplejersken skjulte to sprøjter ved barmen

Mandag afgav en kollega til den drabstiltalte sygeplejerske forklaring i retten. Hun så flere mistænkelige ting, men kom ikke med beviser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der var fyldt i retssal A ved Retten i Nykøbing Falster, da en tidligere kollega mandag afgav sin forklaring om mistanken til den 31-årige sygeplejerske, der sidder tiltalt for tre drab og et drabsforsøg på patienter på Nykøbing Falster Sygehus.

Sygeplejersken var allerede før vagten mistænksom overfor sin kollega. Og da hun undervejs så flere mistænkelige forhold, besluttede hun og hendes samlever, der er overlæge, at kontakte politiet.

Hun fortæller blandt andet om en situation, der fandt sted kørt før en af hendes patienter døde.

-  Jeg ser, at hans drop har et hvidt stof i kammeret uden prop på. Han har dårlig vejrtrækning. Jeg formoder, at det hvide er stesolid. Jeg tager et billede af det med min telefon, fordi jeg ser det som bevismateriale, siger dagens vidne.

Hun ser dog ikke den tiltalte ved patienten under vagten.

Så tiltalte bøjet over patient med to sprøjter

Anklager Michael Boolsen spurgte meget ind til patienten Maggi Rasmussen, som den tiltalte ifølge anklageskriftet har forsøgt at slå ihjel.

- Da tiltalte er inde og sove, der går jeg lidt rundt om mig selv. Jeg går ind i medicinrummet for at undersøge pakkerne med de stærke medikamenter. Jeg bruger det til at tjekke, om der har været svind. Senere på vagten,  efter Maggi Rasmussen er blevet dårlig, så går jeg tilbage i medicinrummet og kigger. Jeg konstaterer, at der mangler fire morfinampuller. Og en stesolid og noget atropin fra en hjertestopbakke, selv om der ikke har været hjertestop, siger vidnet.

Senere ser hun tiltalte bøjet ind over Maggi Rasmussen

- Jeg står på kontoret. Herfra kan jeg se, at alarmen på Maggi Rasmussen bliver pauseret. Det viser, at der er nogen på stuen. Det er almindeligt, at pausere den, hvis man står derinde. Så går jeg ned og stiller jeg mig i døråbningen ind til stuen. Jeg ser tiltalte bøjet henover Maggi ved en venflon med ryggen til mig. Lyset er tændt, og hun står et par meter fra mig. Det eneste jeg tænker på, det er at finde ud af, hvad hun laver. Jeg kan se, at hun er ved at afslutte noget, hun er ved at lave ved venflonen. Jeg træder tydeligt ind og spørger, om der er noget, jeg kan hjælpe med. Hun fumler sig færdig, og jeg går nærmere. Hun tager to sprøjter, som hun har haft gang i, og hun lægger dem op under den ene overarm ved barmen, fortæller vidnet og fortsætter:

- Jeg kan se på enden af sprøjterne, at det, der har været i dem, er blevet brugt. De er skubbet næsten helt i. Tiltalte bliver på stuen. Jeg går ind i medicinrummet og kigger på monitoren i et par minutter. Maggis iltmætning falder. Jeg træder ud af medicinrummet. Tiltalte kalder på mig, og derefter går hjertestopalarmen fra Maggis stue, forklarer vidnet.

Så ikke sprøjterne brugt

Forsvareren Jørgen Lange spørger, hvad vidnet rent faktisk så inde på stuen, da tiltalte stod bøjet over hende.

- Jeg står i fodenden af sengen. Jeg har ikke frit udsyn til, hvad hun laver. Jeg har ikke set, om de to sprøjter blev brugt ved venflonen, siger vidnet.

Næste retsmøde er i morgen tirsdag.


Nyhedsoverblik