Hovedtiltalt i Atea-sag er kendt skyldig

Der er netop afsagt dom i den omtalte Atea-sag, som er den hidtil største sag om bestikkelse. Tidligere IT-direktør i Region Sjælland er kendt skyldig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den hovedtiltalt er kendt skyldig i den store Atea-sag om bestikkelse af flere offentligt ansatte.

Det er den tidligere driftsdirektør i Region Sjælland, Rene Clausen, som er kendt skyldig i den store Atea-sag om bestikkelse af flere offentligt ansatte. Han er idømt halvandet års fængsel.

Alle syv tiltalte er kendt skyldige

Alle syv tiltalte i den store Atea-sag om bestikkelse af offentligt ansatte er kendt skyldig ved retten i Glostrup. Den hårdeste dom lyder på 1,5 års fængsel.

Tidligere it-direktør i Region Sjælland og efterfølgende it-direktør i Rigspolitiet Michael Steen Hansen er idømt ti måneders fængsel.

Fire tidligere medlemmer af Ateas ledelse har alle fået mellem et år og otte måneders fængsel. Dommene er delvist betingede.

Virksomheden Atea skal desuden betale en bøde på 10 milllioner kroner.

atea_ballerup_bygning_hr.jpg
Læs også
Det kræver anklagerne af straf i Atea-sag
atea_ballerup_bygning_hr.jpg
Læs også
Det kræver anklagerne af straf i Atea-sag

Danmarks dyreste restauranter og luksuriøse rejser

Sagen begyndte i 2014, da Ateas nytiltrådte direktør blev gjort opmærksom på den særlige konto ’2840’ i selskabet.

Hertil skulle der overføres 1,5 procent af pengene fra leverancer af it-produkter, som Region Sjælland fik leveret af Atea.

Kontoen blev samtidig brugt til at betale for en række luksusrejser og middag med flere af Ateas tidligere topfolk og blandt andre Region Sjællands tidligere it-direktør og it-chef.

Der var tale om middage på nogle af Danmarks dyreste restauranter og luksuriøse rejser til steder som Las Vegas og Dubai for flere hundrede tusinde kroner.

Anklagemyndigheden mente, at der var tale om bestikkelse af de offentligt ansatte. Det skulle angiveligt være foregået for at "fastholde og udbygge" regionens samarbejde med Atea.

Ifølge anklagemyndigheden var der også tale om underslæb, da pengene til ture og middage var regionens. Det har dommeren erklæret sig enig i.


Nyhedsoverblik