Holbæk Sygehus skal op i Folketinget: SF vil lade Sundhedsstyrelsen gribe ind

Situationen på Holbæk Sygehus er nu så alvorlig, at reglerne for alle landets sygehuse skal strammes op. Det mener SF, der tager sagen op i Folketinget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det skal indgå i en vurdering af et hospitals kvalitet, hvor mange ansatte der er om hver patient. Det mener SF, der med situationen på Holbæk Sygehus vil tage sagen op i Folketinget.

Det siger partiets gruppeformand Jacob Mark (SF) i en pressemeddelelse.

Sagen om Holbæk Sygehus er de seneste dage eksploderet, da sygeplejerskerne på sygehuset ville fraskrive sig ansvaret for at arbejde der, da situationen efter en række påbud fra Arbejdstilsynet i sommeren 2017 ifølge sygeplejerskerne ikke er forbedret. 

vo_holbaek_sygehus.transfer.jpg
Læs også
Sygeplejersker frygter for patienternes sikkerhed på Holbæk Sygehus
vo_holbaek_sygehus.transfer.jpg
Læs også
Sygeplejersker frygter for patienternes sikkerhed på Holbæk Sygehus

Ud over at lade mængden af personale per medarbejder indgå i hospitalernes vurderinger hos Sundhedsstyrelsen, så skal Arbejdstilsynet også fremover være langt mere konkrete, når de vurderer, om der er sammenhæng mellem krav og resurser. Og hospitalsledelserne skal gøres ansvarlige for at løse de problemer, der opstår, mener SF.

Ud over at stille forslaget i Folketinget, så har SF også stillet en række spørgsmål til ministeren i sagen, der især handler om, hvorfor der ikke er grebet ind på situationen for længe siden, da alarmklokkerne for alvor begyndte at ringe.

Minister: Region Sjælland skal løse det

TV ØST har forsøgt at få en kommentar til situationen på Holbæk Sygehus fra sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V).

Hun afviser dog at stille op til interview, og har sendt følgende skriftlige kommentar til TV ØST.

- Der skal tages hånd om problemerne i Holbæk, så de sygehusansatte ikke skal frygte for patientsikkerheden. Regeringen har sammen med DF løftet bevillingerne til sundhedsområdet med 4,4 milliarder kroner siden sommeren 2015 og afskaffet 2%-kravet. De ekstra penge skal gavne patienter og ansatte i hele vores sundhedsvæsen, skriver sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V).

Hun siger samtidig, at hun tager sagen meget alvorligt.

- Fortravlet personale og flere patienter, end der er kapacitet til, det skal altid tages alvorligt, og jeg forventer selvsagt, at Region Sjælland reagerer på det klare opråb som deres ansatte kommer med og løser problemerne. Styrelsen for patientsikkerhed er gået ind i sagen og vi har jo netop opfordret sundhedspersoner, der måtte opleve problemer med patientsikkerheden, til at melde det til Styrelsen for Patientsikkerhed, hvis de er bekymret for patienternes ve og vel, så der kan findes holdbare og patientsikre løsninger, skriver hun i meddelelsen.

 


Nyhedsoverblik