Holbæk står alene med forringet hjemmehjælp

Et forslag om besparelser i Holbæk Kommune kan betyde rengøring hos ældre borgere én gang hver fjerde uge. I så fald vil de være de eneste i regionen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Store besparelser i Holbæk Kommune har fået administrationen til at foreslå nedskæringer på praktisk hjælp og pleje, og det går blandt andet ud over rengøringen hos ældre borgere, hvis nedskæringerne bliver godkendt.

Det kan betyde, at de ældre borgere, der bor i eget hjem, kun får gjort rent og skiftet sengetøj hver fjerde uge.

TV ØST har fortaget en rundspørge hos samtlige andre kommuner i vores sendeområde for at se, om det er normal praksis. Det er det ikke.

Står alene med det serviceniveau

Hvis forslaget om nedskæringer på praktisk hjælp og pleje går igennem hos udvalget Aktiv Hele Livet, så vil Holbæk stå alene med et serviceniveau af den art.

For ifølge TV ØSTs rundspørge er der fem kommuner, der som udgangspunkt tilbyder rengøring hver tredje uge hos borgere i eget hjem, mens der er seks kommuner, som tilbyder det hver 14. dag.

Alle kommunerne oplyser, at det er en individuel vurdering fra borger til borger, om de har et behov for rengøring oftere - ligesom Holbæk Kommune også oplyser.

I grafikken herunder kan du se, hvordan intervallet for rengøring er i de enkelte kommuner.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 


Nyhedsoverblik