Holbæk Sportsby klar til store svømmestævner - nu er bassin godkendt

Nu er svømmecentret i Holbæk Sportsby godkendt til nationale og internationale svømmemesterskaber. Foto: Camilla Laursen - TV ØST

Svømmecentret i Holbæk Sportsby er nu godkendt til afvikling af nationale og internationale svømmemesterskaber.

Den nye Holbæk Sportsby er nu klar til store svømmestævner.

Holbæk Sportsby har netop haft besøg af Dansk Svømmeunion for at konstatere, at svømmecentret lever op til FINA’s (Svømmeforbundenes verdensorganisation) krav og dermed er godkendt til afholdelse af nationale og internationale svømmemesterskaber.

Det skriver Holbæk Sportsby i en pressemeddelelse. 

- Jeg har modtaget dokumentation på bassinlængden og en måling på strøm i vandet.
Alle værdier er i henhold til reglerne. Holbæk Sportsby vil kunne afvikle både nationale og internationale svømmemesterskaber på såvel 25 som 50 meter, siger Karsten Elm Heintz, Teknik og Materielmedarbejder hos Dansk Svømmeunion.

Vi har tidligere hørt rygter om, at 50 meter bassinet var for kort til afholdelse af mesterskaber, men det er nu dokumenteret, at vores bassin opfylder alle krav

Carsten Damgaard, direktør i Holbæk Sportsby

Bassin opfylder alle krav til mesterskaber

Bassinet i svømmecenteret er nu målt op og har fået grønt lys. 

- Vi har tidligere hørt rygter om, at 50 meter bassinet var for kort til afholdelse af mesterskaber, men det er nu dokumenteret, at vores bassin opfylder alle krav både til 25 og 50 meter mesterskaber, og det er jeg utrolig glad for at kunne konstatere, siger Carsten Damgaard, der er direktør i Holbæk Sportsby.

Holbæk Sportsby har også eget Omega/SwissTiming Quantum tidtagningssystem.

Udfordring med pladsmangel

For at afholde stævner og mesterskaber i Sportsbyen skal Holbæk Svømme Klub byde ind med afviklingen af disse. Det er derfor svømmeklubben, der formelt ansøger om stævner igennem Dansk Svømmeunion.

Vi kan få en lille udfordring ved afholdelse af de HELT store mesterskaber i forhold til tilskuerkapaciteten

Karsten Elm Heintz, teknik og Materielmedarbejder hos Dansk Svømmeunion

- Vi glæder os rigtig meget til at arrangere svømmemesterskaber i Holbæk Sportsby, siger Jacob Arneskov, bestyrelsesmedlem i Holbæk Svømme Klub.

Ifølge Karsten Elm Heintz fra Dansk Svømmeunion kan sportsbyen få en lille udfordring i forhold til, hvor mange tilskuere, der er plads til. Men det gælder kun de helt store mesterskaber.

- Holbæk Sportsby tilbyder ekstremt mange forskellige mødefaciliteter, ligesom der er mange relax-/loungeområder, hvor besøgene kan opholde sig. Vi kan få en lille udfordring ved afholdelse af de HELT store mesterskaber i forhold til tilskuerkapaciteten, men det er kun i forbindelse med de helt store mesterskaber, så vi glæder os til at afholde svømmemesterskaber i Holbæk Sportsby, siger han.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App