Holbæk-politikere vil have overbygning tilbage på Gislinge Skole

Fire ud af fem medlemmer af Udvalget for Børn og Skole stemte torsdag for, at skolen i Gislinge ved Holbæk får sin overbygning tilbage.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I snart syv år har de ældste skoleelever i Gislinge skulle tage 6,5 kilometer til Svinninge for at gå i skole.

Men en ihærdig forældregruppe har haft held med at påvirke politikerne i Udvalget for Børn og Skole i Holbæk Kommune i håbet om at få overbygningen i Gislinge tilbage.

Torsdag besluttede fire ud af fem medlemmer af udvalget at bakke op om en overbygning på skolen i Gislinge fra august 2019. 

- Vi vil gerne styrke folkeskolen og livet i lokalsamfundet, siger Susanne Utoft (Lokallisten), der er formand for udvalget.

Var det en fejl at flytte overbygningen i Gislinge til skolen i Svinninge i sin tid?

- Altså den beslutning blev jo taget under nogle andre forudsætninger, end vi har i dag, men ja, det tror jeg var en fejl, siger hun.

Håber at stoppe flugt til privatskoler

I december 2018 afleverede forældre til børn på skolen i Gislinge knap 600 underskrifter fra borgere, der ønskede at få overbygningen tilbage.

- Vi tror på, det er det bedste for eleverne. Vi kan se, at børnene forsvinder med ekspresfart fra overbygningen i Svinninge og til privatskolerne, siger Jacob van Dijk, som er far til to børn på skolen i Gislinge.

quote Vi vil gerne styrke folkeskolen og livet i lokalsamfundet.

Susanne Utoft (Lokallisten), formand for Udvalget for Børn og Skole

Han fortæller, at den nuværende 8. årgang på skolen i Svinninge havde 63 elever ved skolestart, men at man nu er nede på 43 elever.

- Vi tror, at en overbygning på vores skole her i Gislinge kan være den prop i det hul, der handler om elevflugt til privatskolerne, siger Jacob van Dijk.

En ekstra syvende klasse

Økonomisk vil det koste Holbæk Kommune cirka 700.000 kroner næste skoleår at lade sjette klasse på skolen i Gislinge fortsætte som syvende klasse på samme matrikel. For det vil betyde, at der vil være to syvendeklasser i Svinninge med 13 og 18 elever og én klasse i Gislinge med 20 elever.

Fortsætter man med at sende Gislinge-eleverne til Svinninge fra syvende klasse, kan man nøjes med to syvendeklasser.

Forud for mødet i dag så det ud til, at politikerne i Udvalget for Børn og Skole ville stemme for en midlertidig overgang, hvor den nuværende sjette klasse kan få lov at fortsætte i syvende på Gislinge Skole efter sommerferien, men at den egentlige beslutning om en overbygning skulle udskydes til et kommunalbestyrelsesmøde til december.

- Det er vi meget imod, for det vil give en usikkerhed hos forældrene om den overbygning nu også bliver til noget. Og hvis man har fået at vide, at man har en plads på en privatskole fra syvende klasse, så springer man måske til, siger Jacob van Dijk.

Politikerne i Udvalget for Børn og Skole valgte altså at lytte til forældregruppen, så overbygningen allerede skal blive en realitet fra skoleåret 2019/2020.

Nu skal først Økonomiudvalget og siden hele kommunalbestyrelsen tage stilling til sagen.


Nyhedsoverblik