Holbæk Kommune: Vi har haft en tæt indsats rundt om pigen

Kundby-pigens mor retter kritik af blandt andet Holbæk Kommune. Men kommunen mener selv, at de har haft en tæt indsats om både familie og pigen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Kundby-pigens mor retter kritik mod blandt andre kommunen. 

For de har ikke gjort deres arbejde godt nok i sagen om den nu 17-årige pige fra Kundby, der er netop er blevet idømt seks års fængsel for planlægning af terror. 

Moderen, der ønsker at optræde anonymt, fortæller, at hun flere gange har forsøgt at kontakte politiet og Holbæk Kommune for at få hjælp. Hun kunne nemlig mærke at hendes datter var på vej ud af et sidespor.

- Det var derfor, jeg bad om hjælp. Det er bare trist, at man ikke får det. Men det kan være, at de nu har fået øjnene op for, at de skal have mere fokus på de unge mennesker, siger moderen til TV ØST.

1494915188_kundby_1.jpg
Læs også
Kundby-pigens mor kritiserer myndigheder
1494915188_kundby_1.jpg
Læs også
Kundby-pigens mor kritiserer myndigheder

Tæt indsats rundt om familien

Men Holbæk Kommune har en lidt anden opfattelse af forløbet end Kundby-pigens mor. 

- Det er jo altid trist, og jeg bliver ked af det, når moderen oplever, at hun ikke har fået den hjælp. Derfra, hvor jeg står, vurderer jeg, at vi har haft en tæt indsats rundt om familien og rundt om pigen i det her forløb, siger Julie Becher, der er koncernchef for Uddannelse til alle unge i Holbæk Kommune, til TV ØST.

Moderen tog ifølge Berlingske fat i kommunen to gange. Første gang var den 15. september 2015, fordi pigen viste meget interesse for islam og Tyrkiet. 

Anden gang, moderen tog fat i kommune, var den 20. november 2015. Den unge pige havde ved en fejl sendt en sms-besked til en forkert modtager, hvor hun havde skrevet, at hun desperat søgte en, der kunne hjælpe hende med jihad. 

Midt- og Vestsjællands Politi og PET valgte efterfølgende at indkalde pigen til en bekymringssamtale den 2. december 2015. Her tog moderen kontakt til en medarbejder fra PET. 

En ekstraordinær sag

Den daværende 15-årige pige blev den 13. januar 2016 anholdt, fordi pigens bror havde kontaktet politiet den 12. januar. Familien havde nemlig fundet kemikalier i husets kælder, som kunne bruges til at fremstille bomber med.

Og senest blev den nu 17-årige pige idømt seks års fængsel, efter hun blev kendt skyldig i terrorforsøg mod to skoler på Sjælland. 

- Det er en helt ekstraordinær sag det her. Det er en ung pige fra et miljø, hvor man ikke havde forventet, at sådan en sag her kunne opstå. Og det er ekstremt hurtigt forløb, og det skal både vi og alle andre kommuner lære af, lyder det fra Julie Becher.


Nyhedsoverblik