Højhuse kan være på vej i Maribo: - Det er spændende nytænkning

Søndre Boulevard i Maribo får måske tre højhuse på knapt 30 meters højde. Idéen drøftes i disse uger i Lolland Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tre højhuse i henholdsvis syv, otte og ni etager.

Det kan blive virkelighed på Søndre Boulevard i Maribo, hvis byrådet i Lolland Kommune giver grønt lys.

Det er entreprenør Torben Skab og Boligforeningen Lolland, der står bag ideen til nybyggeriet. De tre højhuse skal efter idéen placeres, hvor de tidligere sygeplejerboliger ved Sundhedscentret i Maribo lå.

Tanken er ifølge idéoplægget, at hver af de tre bygninger skal huse både ejerlejligheder og lejelejligheder.

Øverst på hver af de tre ejendomme skal være en penthouselejlighed efterfulgt af etager med ejerlejligheder og dernæst lejelejligheder på de nederste etager. Stueetagen skal udgøres af fællesområde for alle beboerne i huset med affaldsrum, cykelskure og depotrum samt carport/garage for penthouselejligheden.

quote Jeg kan i hvert fald sige, at Venstre og Socialdemokratiet er positivt indstillet overfor projektet

Henrik Høegh (V), 1. viceborgmester Lolland Kommune

Hvis idéen bliver ført ud i livet, vil der være tale om i alt 92 boliger, og det vil ifølge Henrik Høegh (V), 1. viceborgmester i Lolland Kommune, være kærkomment.

- Vi har et stort behov for boliger i Maribo, det er der ingen tvivl om. Der er mange interesserede borgere, der gerne vil skrives op til lejligheder, og der er stor interesse for både nyere og bedre boliger i Maribo, fortæller han.

Spændende nytænkning

Der bliver rig mulighed for at få en god udsigt, når man befinder sig i toppen af en af de tre bygninger på henholdsvis 21, 24 og 27 meter. Fra højhusene vil man nemlig kunne se udover Maribosøerne, golfbanen eller mosen ind mod byen.  

Læs også
Komikere vil sælge Lolland til Donald Trump
Læs også
Komikere vil sælge Lolland til Donald Trump

Det kan dog umiddelbart lyde voldsomt med bygninger på op mod 30 meter, men det er ikke noget, der skræmmer Henrik Høegh.  

- Jeg synes, det er spændende nytænkning. De ligger jo på en måde, så de ikke tager udsigten fra nogen andre. Sundhedscentret er i forvejen oppe i tre-fire etager, så det er ikke, fordi de stikker helt af.

Facaden på to af bygningerne, hvor penthouselejlighederne ses. 
Facaden på to af bygningerne, hvor penthouselejlighederne ses.  Foto: Dall & Lindhardtsen

De tilbageværende blokke ved Sundhedscenteret er til sammenligning 12 og 15 meter høje, hvis man ser dem fra Søndre Boulevard.

Tæt på Natura 2000-område

Bliver de tre nye højhuse en realitet, vil de komme til at ligge blot 60 meter fra Maribosøerne, der er et Natura 2000-område.  

- Det er uvist, hvordan bebyggelse af denne højde har på udpegningsrundlaget for Maribosøerne. Det er uvist, om glas og genskin herfra kan have betydning ud i søområdet, og på den måde har indflydelse på fuglelivet, står der blandt andet i idéoplægget til Lolland Kommune.

Sdr. Boulevards højhuse set fra Grønning. Foreløbig Illustration.
Sdr. Boulevards højhuse set fra Grønning. Foreløbig Illustration. Foto: Dall & Lindhardtsen

Henrik Høegh forventer dog ikke, at det vil komme til at spænde ben for byggeriet.

quote Jeg kan i hvert fald sige, at Venstre og Socialdemokratiet er positivt indstillet overfor projektet

Henrik Høegh (V), 1. viceborgmester Lolland Kommune

- Det er rigtigt, at det ligger tæt på et Natura 2000-område, men boligerne ville jo ligge på den anden side af Sundhedscentret inde i byen, så det mener jeg sagtens kan accepteres, siger han.  

Lang vej endnu

Der er stadig et stykke vej endnu, før projektet kan blive til virkelighed. Det kræver både en ny kommuneplanramme samt en ny lokalplan for området. Ifølge den nuværende kommuneplanramme er det kun tilladt at bygge huse i to etager med en højde på max 8,5 meter. Samtidig tillader den nuværende lokalplan kun nedrivning af de eksisterende gamle sygeplejerboliger.

Læs også
Fremtidens højhuse er lavet af træ:
Tømrer i Næstved bygger bæredygtigt
Læs også
Fremtidens højhuse er lavet af træ:
Tømrer i Næstved bygger bæredygtigt

Før projektet kan drøftes i byrådet den 28. november, skal det først forbi Økonomiudvalget, der holder møde den 21. november.    

- Jeg kan i hvert fald sige, at Venstre og Socialdemokratiet er positivt indstillet overfor projektet, fortæller Henrik Høegh.


Nyhedsoverblik