Hjemmestrik er ikke kun for bedstemødre – det hitter også blandt unge

En iværksætter har åbnet en butik med garn i Haslev, og ifølge ham hitter garn- og hæklevarer blandt unge som aldrig før.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hjemmestrik og andre gør-det-selv-nørklerier er noget, som ikke længere kun hitter hos bedstemødre.

Unge og mange andre har også fået smag for hobbyen.

Det mener Mads Mouritzen, som ejer webshoppen Garno og den fysiske butik under samme navn i Haslev, der åbnede i sensommeren. Her sælger han alt, hvad hjertet til hjemmestrik og hækleriprojekter kan begære.

quote Det er en god måde at koble ud på

Mads Mouritzen, iværksætter

- Jeg tror, mange synes, det er sjovt, når folk spørger, hvor har du købt den henne?, og de så kan sige, den har jeg ikke købt nogen steder, den har jeg selv lavet, eller den har min moster lavet. Det er blevet rigtig in med det her unikke, siger han.

Hobbyen voksede sig ud af hjemmet

Den 33-årige iværksætter Mads Mouritzen er helt vild med strikkeopskrifter og garnnøgler. For ham har håndarbejde nærmest en terapeutisk effekt.

- Jeg synes, det er en god måde at koble ud på. Du får holdt hænderne lidt i gang, du skal koncentrere dig om noget andet og får holdt tankerne lidt på afstand, siger han.

strik.jpg
Læs også
Hjemmestrik til socialt udsatte
strik.jpg
Læs også
Hjemmestrik til socialt udsatte

Mads Mouritzens kone lærte ham at strikke og hækle i sin tid, og interessen tog hurtigt fart. I starten fyldte hobbyen to værelser i parrets hus, men efterhånden måtte de flytte deres hobby ud af hjemmet, fordi den kom til at fylde for meget, fortæller han.

Mads Mouritzen mener, at flere mænd burde kaste sig over strikketøjet.
Mads Mouritzen mener, at flere mænd burde kaste sig over strikketøjet. Foto: Camilla Laursen - TV2 ØST

Ved siden af sit arbejde som lokofører satte han sig for at undersøge garn- og hækleverdenen nærmere, og nu kan garnentusiasten råde sine kunder om lidt af hvert.

- Det er faktisk overraskende spændende. Ikke kun på grund af strikkeriet, men også fordi der er meget materialelære i det. Garnet bliver jo sammensat på enormt mange forskellige måder, og det samme garn kan have samme forskellige udfald.

Flere mænd burde strikke

Ifølge Mads Mouritzen sælger han garn til især kvinderne, men også til unge og mænd. Han mener dog, at flere mænd burde gribe strikkepindene.

- Så kan man jo lave sine egne ting. Der findes også opskrifter til mænd på internettet, og det er jo ikke kun Voldborg-trøjer, der bliver lavet i garn længere, der bliver jo lavet alverdens forskellige ting.

genbrugsbutikken.jpg
Læs også
Genbrugsbutik fandt 70.000 i strikketøj: Nu må de beholde pengene
genbrugsbutikken.jpg
Læs også
Genbrugsbutik fandt 70.000 i strikketøj: Nu må de beholde pengene

For at styrke det sociale fællesskab omkring håndarbejdet kan alle, der har lyst, komme til strikkeklub hver torsdag i garnforretningen i Finlandsgade.


Nyhedsoverblik