Hjemmeplejere redder 79-årig kvindes liv

En 79-årig kvinde blev lørdag aften reddet ud fra en brand i hendes lejlighed af hjemmeplejere. De har ydet noget ekstra, siger indsatslederen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

To hjemmeplejere endte med at redde en 79-årig kvindes liv lørdag aften, da de fik hende ud af hendes brændende hjem.

Den ældre kvinde sad i en stol i sin lejlighed på Vestergade 2A i Rødby, da der udbrød brand i stolen.

Ifølge indsatslederen fra Lolland-Falsters Brandvæsen opstod branden formentlig ved en glød fra en cigaret.

- Hun har formentlig siddet og røget i stolen og tabt en glød, hvor der så er gået ild i stoffet, fortæller indsatsleder Johnny Rasmussen til TV ØST.

Men den 79-årige kvinde var ikke i stand til selv at komme ud af stolen.

- Hun har det her nødkald om halsen, som hun alarmerer hjemmeplejen med. Og der kommer så to hjemmeplejere rigtig hurtigt, fortæller Johnny Rasmussen.

De to hjemmeplejere kom ind i lejligheden på trods af den røg, der har fyldt lejligheden. De får reddet den 79-årige kvinde ud.

- De har ydet noget ekstra, vil jeg sige. Man har ikke bare kunne spadsere ind. Der har været røgfyldt derinde, siger Johnny Rasmussen.

Reddet af nødkaldet

Da Lolland-Falsters Brandvæsen og Johnny Rasmussen kommer frem til stedet, er der ikke brug for slanger og brandslukning. Her er udelukkende røgskader i lejligheden, for hjemmeplejepersonalet har også fået den brændende stol ud og slukket branden.

Den ældre kvinde blev kørt til sygehuset til kontrol, men var ifølge politiet uskadt. De to hjemmeplejere kom heller intet til ved hændelsen, men de blev ifølge indsatslederen efterfølgende tilbudt krisehjælp.

Det er ikke første gang, at hjemmeplejere viser heltemod i brandsituationer. Senest blev en ældre mand i december reddet ud fra sin brændende lejlighed i Sundby på Lolland. 

Ifølge indsatslederen er nødkaldsapparatet en livredder, når man som den ældre kvinde ikke har kræfter til at flytte sig selv.

- Hun havde været prisgivet, hvis ikke hun havde haft det kaldeapparat. Ofte kan ældre ikke selv komme ud af stolen. Måske vælter den, men så kan de stadig ikke komme væk. Så her fik det en lykkelig udgang må man sige, lyder det fra Johnny Rasmussen.

Brand i ældrecenter
Læs også
Plejepersonale redder ældre beboers liv i brand
Brand i ældrecenter
Læs også
Plejepersonale redder ældre beboers liv i brand

Nyhedsoverblik