Hjælp kommunen med at spotte glemte valgplakater

Fristen for at tage valgplakaterne ned udløber den 13. juni ved midnat. Foto: TV2/Privatfoto

Nu har du som borger mulighed for at downloade en app og hjælpe kommunen med at give dem et praj om efterladte valgplakater.

Valgplakaterne hænger stadig og glaner i mange af regionens lygtepæle. Men nu nærmer fristen sig for, at de skal tages ned. Torsdag den 13. juni ved midnat skal de være fjernet.

Men skulle en politiker eller deres lokale parti-hjælpere alligevel have glemt en enkelt plakat eller to, så har firmaet Hexagon Safety & Infrastructure udviklet appen ”Giv et Praj”. Det er en app, som man helt gratis kan downloade og bruge til at tippe kommunen om de glemte plakater.  

Artiklen fortsættes efter billedet.  

Giv et Praj er en gratis smartphone-app, som kan hentes i App Store og Google Play. Foto: givetpraj.dk

Som udgangspunkt er det kandidaterne selv og deres partiforeninger, der skal fjerne valgplakaterne.

Er valgplakaterne ikke fjernet efter den 13. juni, er det derefter kommunerne selv, der skal fjerne de nu ulovlige plakater, der hænger i lygtepæle på kommunalt ejede veje. Men ser man en efterladt valgplakat, kan man altså nu hjælpe kommunen med at spotte dem.

Frist på 24 timer 

Man skal blot åbne app’en i sin smartphone, tage et billede af valgplakaten og sende det af sted. Så får kommunen automatisk et praj med de præcise koordinater på plakaten.

Når kommunen modtager prajet, vil den typisk give den enkelte politiker eller vælgerforening en frist på 24 timer til at fjerne plakaterne. Derefter vil plakaten blive fjernet for ophængerens egen regning.

Foruden valgplakater kan man også give et praj til sin kommune om huller i vejen, gadelys og hærværk. Mere end 50.000 danskere har downloadet Giv et Praj til deres smartphone.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App