Historisk lav ledighed: - Der er virkelig kommet gang i sejlene

Der er både jobboom og lav ledighed på Sjælland, og det falder i særdeles god jord hos Det Regionale Arbejdsmarkedsråd.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Krisen er for alvor slut, og det kan nu også mærke på Sjælland.

Her er ledigheden nemlig historisk lav, og samtidig har et decideret jobboom ramt regionen.

Det betyder blandt andet, at bygge- og anlægsbranchen har oplevet en stigning i beskæftigelsen på 5,5 procent fra slutningen af 2015 til slutningen af 2015. For erhvervsservice er tallet 4,9 procent, og indenfor handel og transport er 2,4 procent flere kommet i arbejde.

Og det vækker ikke overraskende glæde hos formanden for Det Regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) på Sjælland, Carsten Bloch Nielsen. Han er også afdelingsformand hos HK Sjælland.

- Der er virkelig kommet gang i sejlene. Vi har talt om krise siden 2008, og selvom den er overstået for flere år siden, så har det været svært for både lønmodtagere og virksomheder at acceptere og komme i gang med at handle og få mere vækst i deres firma, siger han til TV ØST.

- Men nu går det virkelig fremad. Det er rigtig positivt. Ledigheden falder også, selvom der faktisk er blevet 800 flere om jobbene.

quote Der er stor forskel på, hvor der er mest ledighed, men alting smitter af, så det ene fag bidrager til det andet

Carsten Bloch Nielsen, formand i RAR

Flere store projekter

Boomet skyldes blandt andet flere store projekter i regionen. Der er et supersygehus på vej i Køge, en ny højhastighedsjernbane mellem Ringsted og København og ikke mindst Femern Bælt-forbindelsen.

- Det hele smitter af på hinanden. Der er stor forskel på, hvor der er mest ledighed, men alting smitter af, så det ene fag bidrager til det andet, siger Carsten Bloch Nielsen.

Nu gælder det så om at kvalificere dem, der stadig står uden job, så de får udvidet deres kompetencer, lyder det fra formanden.

- Vi er i gang med trepartsforhandlinger omkring voksenefteruddannelse nu. Det handler om at skabe de uddannelser og kurser, der skal til for at leve op til de krav, som virskomhederne efterspørger, siger han og tilføjer:

- Det er vigtigt, at virksomhederne siger, hvad de har brug for det næste halve år, det næste år, de næste fem år, så vi kan skrue de rigtige kurser og uddannelser sammen. 

1474304303_jobcenter.jpg
Læs også
Historisk lav ledighed på Sjælland
1474304303_jobcenter.jpg
Læs også
Historisk lav ledighed på Sjælland

Nyhedsoverblik