Heunicke ny sundheds- og ældreminister: Sundhedsområdet er kronjuvelen i vores samfund

01:45

44-årige Magnus Heunicke fra Næstved er ny Sundheds- og Ældreminister i en ren socialdemokratisk regering.

Magnus Heunicke (S) fra Næstved vil gå ydmygt til opgaven som ny sundheds- og ældreminister. Og der er nok at tage fat på, mener han.

44-årige Magnus Heunicke får ny stol på jobbet. Og den kommer til at stå i Sundheds- og Ældreministeriet.

Statsminister Mette Frederiksen har offentliggjort sin ministerliste og den har Magnus Heunickes navn på sig.

Helt overordnet er sundhedsvæsenet kronjuvelen i velfærdssamfundet

Magnus Heunicke, sundheds- og ældreminister

- Det er en meget stor ære. Jeg er også ydmyg, for det er en meget stor opgave. Den vil jeg gøre alt, hvad jeg kan for at løfte, siger en stolt Magnus Heunicke.

Magnus Heunicke har tidligere været minister. Fra februar 2014 - juni 2015 var han transportminister. Men nu gælder det sundheds- og ældreområdet.

- Helt overordnet er sundhedsvæsenet kronjuvelen i velfærdssamfundet og den har vi ikke passet godt nok på. Det gælder medarbejdere, patienter, pårørende og forebyggelse. Så der er nok at tage fat på. Og hvis vi gør det rigtigt og grundigt, så er det noget samfundet har gavn af på længere sigt, siger Magnus Heunicke.

Sundhedsreform - hvad nu?

Så sent som i marts præsenterede den daværende regering og Dansk Folkeparti en sundhedsreform. Det er endnu uvist, hvad der sker med den reform.

- Vi er gået til valg på et andet set up i forhold til vores sundhedssystem. Det er så noget af det en ny sundhedsminister – og det er så mig – får opgaven at finde en løsning på. Jeg vil selvfølgelig gå efter en ordentlig og fornuftig løsning, for sundhedssektoren er alt for vigtig til, at vi skal ud hvert fjerde år i overvejelser om, hvad skal overleve, hvem skal styre hvad. Lad os få noget tryghed og noget tillid til medarbejderne, siger Magnus Heunicke.

Magnus Heunicke er vokset op med rødt politikerblod i årene. Igennem en menneskealder var hans far, Henning Jensen, socialdemokratisk borgmester i Næstved.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App