Heunicke ny sundheds- og ældreminister: Sundhedsområdet er kronjuvelen i vores samfund

Magnus Heunicke (S) fra Næstved vil gå ydmygt til opgaven som ny sundheds- og ældreminister. Og der er nok at tage fat på, mener han.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

44-årige Magnus Heunicke får ny stol på jobbet. Og den kommer til at stå i Sundheds- og Ældreministeriet.

Statsminister Mette Frederiksen har offentliggjort sin ministerliste og den har Magnus Heunickes navn på sig.

quote Helt overordnet er sundhedsvæsenet kronjuvelen i velfærdssamfundet

Magnus Heunicke, sundheds- og ældreminister

- Det er en meget stor ære. Jeg er også ydmyg, for det er en meget stor opgave. Den vil jeg gøre alt, hvad jeg kan for at løfte, siger en stolt Magnus Heunicke.

Magnus Heunicke har tidligere været minister. Fra februar 2014 - juni 2015 var han transportminister. Men nu gælder det sundheds- og ældreområdet.

- Helt overordnet er sundhedsvæsenet kronjuvelen i velfærdssamfundet og den har vi ikke passet godt nok på. Det gælder medarbejdere, patienter, pårørende og forebyggelse. Så der er nok at tage fat på. Og hvis vi gør det rigtigt og grundigt, så er det noget samfundet har gavn af på længere sigt, siger Magnus Heunicke.

Kaare Dybvad
Læs også
Kaare Dybvad fra Holbæk er udnævnt til boligminister
Kaare Dybvad
Læs også
Kaare Dybvad fra Holbæk er udnævnt til boligminister
Læs også
Her er de nye ministre fra vores område
Læs også
Her er de nye ministre fra vores område

Sundhedsreform - hvad nu?

Så sent som i marts præsenterede den daværende regering og Dansk Folkeparti en sundhedsreform. Det er endnu uvist, hvad der sker med den reform.

- Vi er gået til valg på et andet set up i forhold til vores sundhedssystem. Det er så noget af det en ny sundhedsminister – og det er så mig – får opgaven at finde en løsning på. Jeg vil selvfølgelig gå efter en ordentlig og fornuftig løsning, for sundhedssektoren er alt for vigtig til, at vi skal ud hvert fjerde år i overvejelser om, hvad skal overleve, hvem skal styre hvad. Lad os få noget tryghed og noget tillid til medarbejderne, siger Magnus Heunicke.

Magnus Heunicke er vokset op med rødt politikerblod i årene. Igennem en menneskealder var hans far, Henning Jensen, socialdemokratisk borgmester i Næstved.


Nyhedsoverblik