Herlufsholm-rektor stopper efter kun tre år

Det blev en kort periode som rektor på Herlufsholm for Flemming Zachariassen, der stopper efter under tre år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Flemming Zachariassen stopper ved udgangen af juli måned som rektor for landets ældste kostskole, Herlufsholm Kostskole, fra 1565. Det sker efter en gensidig aftale mellem rektoren og bestyrelsen, oplyser skolen

quote Vi har diskuteret kravene til rektor fremover, hvor det kommer til at handle mindre om udvikling og mere om drift

Torben von Lowzow, bestyrelsesformand og forstander

- Vi har i bestyrelsen værdsat samarbejdet med Flemming Zachariassen. Flemming har tilfredsstillende og med stor personlig integritet løst de opgaver, vi har ønsket udført med at modernisere skolen, samtidig med at skolens høje akademiske niveau er fastholdt, siger bestyrelsesformand og forstander Torben von Lowzow.

Flemming Zachariassen startede som rektor på skolen i september 2016, og han har dermed kun været rektor i lidt under tre år. Hans forgænger, Klaus Eusebius Jakobsen, bestred posten i 22 år.

Artiklen fortsætter under billeder

Herlufsholm Kostskole ligger i smukke omgivelser ned til Susåen ved Næstved.
Herlufsholm Kostskole ligger i smukke omgivelser ned til Susåen ved Næstved. Foto: TV2 ØST

Mindre udvikling, mere drift

Skolens bestyrelse har konstitueret gymnasieleder Mikkel Kjellberg som midlertidig rektor, indtil en ny tiltræder. Rekrutteringsgfirmaet Muusmann har fået til opgave at finde den rette kandidat. Det bliver dog en kandidat med en anden profil end Flemming Zachariassen.

- Vi har diskuteret kravene til rektor fremover, hvor det kommer til at handle mindre om udvikling og mere om drift. Her er vi nået frem til, at det vil være bedst for skolen med en anden rektor, forklarer bestyrelsesformand og dermed forstander Torben von Lowzow til Sjællandske.

Herlufsholm Skole og Gods

Herlufsholm Kostskole - eller retteligt Herlufsholm Skole og Gods - er Danmarks ældste kostskole og har eksisteret siden 1565.

 

Skolen tilbyder grundskole, gymnasium og International Baccalaureate (IB). I alt har skolen cirka 620 elever, hvoraf 230 er kostelever.

 

Stift og skole beskæftiger omkring 160 medarbejdere, og driver foruden kostskolen landbrug, skovbrug og boligudlejning.

TV2 ØST var med Flemming Zachariassen på hans første arbejdsdag i september 2016. Se indslaget her:

I dag var allerførste arbejdsdag for den nye rektor på den historiske kostskole Herlufsholm.   Den nye leder hedder Flemming Zachariasen og kommer fra en stilling som kostskole-chef i Birkerød.  Min kollega Anja Al-Erhayem var med for at møde den nye rektor på den markante kostskole i Næstved.

Nyhedsoverblik