Her kan du gå med numsen bar - alternativ festival melder tæt på udsolgt

For 24. år i træk løber Nakkefestivalen af stablen i det nordvestlige Sjælland, og det er ikke kun musikken, der trækker gæster til.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er ingen store musiknavne på programmet, alligevel strømmer gæsterne år efter år til Nakkefestivalen i det nordvestlige Sjælland.

Og nu melder den alternative festival, som har forbudt sponsorere på området og sælger mere vegansk mad end almindelige festivaler, tæt på udsolgt.

quote Jeg forventer en sikker og sjov festival med rigtig mange glade mennesker, som passer godt på hinanden

Adam Stoltenberg, forperson for Nakkefesival

- Vi forventer at få udsolgt. Lige nu mangler vi at få solgt 100 billetter, og de sidste billetter kan man købe ved indgangen, siger Adam Stoltenberg, forperson for Nakkefesival.

Der er i alt sat 800 billetter til salg til festivalen, som begynder onsdag den 24. juli og slutter lørdag den 27. juli, når den sidste kunstner har været på scenen.

Artiklen fortsætter under billederne.

Alle omkring festivalen arbejder frivilligt.​
Alle omkring festivalen arbejder frivilligt.​ Foto: Nakkefesival
Og de optrædende bands spiller gratis.
Og de optrædende bands spiller gratis. Foto: Nakkefesival

- Vi har planlagt omkring 32 koncerter og næsten lige så mange events, så jeg forventer en sikker og sjov festival med rigtig mange glade mennesker, som passer godt på hinanden. Det plejer vi at være gode til, siger Adam Stoltenberg.

- Vi booker ikke store bands. Det er ud fra en betragtning af, at folk ikke skal tiltrækkes af de enkelte koncerter. Her skal folk komme på grund af kulturen på festivalen, tilføjer han.

Forsøger at blive grøn festival

Der venter samtidig gæsterne på årets festival flere overraskelser, og de kan desuden se frem til flere skraldespande på festivalpladsen.

Danmark Dejligst
Læs også
Se billederne - 10.000 gæster Danmarks måske største havefest
Danmark Dejligst
Læs også
Se billederne - 10.000 gæster Danmarks måske største havefest

- Vi er gået lidt mere hardcore ind på affaldssortering, både for vores gæster og vores arrangører, så vi kan blive en lidt mere grøn festival. Det vil være ret synligt på pladsen med flere skraldespande og en lille nærgenbrugsstation, fortæller Adam Stoltenberg.

DMI varsler hedebølge

Arrangørerne bag festivalen har desuden holdt godt øje med vejrudsigterne, og forberedt sig på nogle varme dage.

DMI varsler nemlig hedebølge for området fra netop onsdag til lørdag, hvor temperaturerne kan snige sig op på 33 grader.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Nakkefesival

- Vi har forsøgt at udvide lidt mere med skygge i år, fordi der bliver megavarmt, og det er bare en tilbagevendende udfordring, siger Adam Stoltenberg og tilføjer:

Læs også
DMI varsler hedebølge - her er der risiko for 33 grader
Læs også
DMI varsler hedebølge - her er der risiko for 33 grader

- Og så afholder vi skumfest torsdag.

Festivalen blev første gang afholdt i 1996 som en havefest, der siden har vokset sig større. Alle omkring festivalen arbejder frivilligt, og de optrædende bands spiller gratis.


Nyhedsoverblik