Her er brugernes bud på det allerbedste ved Vordingborg Kommune

Tredje stop i jagten på at finde det bedste ved regionen er i Vordingborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I disse dage kan du møde TV ØSTs rullende redaktion, som i går ankom til Vordingborg Kommune. Her har vi slået lejr i Algade i Vordingborg, hvor vi vil være frem til tirsdag aften.

Flere af TV ØSTs brugere er allerede kommet med flere gode bud på, hvad der er det bedste, Vordingborg Kommune har at tilbyde.

Udover at Vordingborg Kommune faktisk er hjemsted for TV ØSTs redaktion på Kildemarksvej i Vordingborg, har kommunen også mange andre perler, der er værd at dele.

Her i artiklen har vi samlet de bud, som brugerne er kommet med.

Oringepynten

Begrundelse: Man kan gå en fantastisk tur med udsigt til borgruinerne og Farøbroen og Storstrømsbroen. Der er bænke undervejs til små indlagte pauser, hvis man har brug for det.

Præstø

Begrundelse: Præstø er omkranset af dejlig natur på den ene side og den smukke fjord på den anden. Midt i byen ligger den idylliske købstad med et godt og aktivt handelsliv. En tur gennem den gamle bydel slår tankerne hen på, hvordan man levede i 'gamle dage'. På det gamle brostensbelagte torv ligger det gamle rådhus. For enden af det gamle torv ligger Hotel Frederiksminde, der med sin michelinstjerne igen har sat Præstø på landkortet.

På havnen er der liv om sommeren og er et populært mødested for mange. Folk besøger restauranterne ved havnen eller får en is i Iskutteren.

Festugen i Vordingborg

Begrundelse: Festugen er den uge, hvor der sker noget for borgerne og turisterne i Vordingborg. Det er nok det bedste, der er sket for Vordingborg gennem alle de år, festugen har eksisteret. Festugen ligger altid fast anden uge i juli.

Thorsvang Samlermuseum

Begrundelse: Thorsvang er en perle for de mange besøgende og Danmarks bedste fritidshjem for pensionister.

Steges tirsdagsmarkeder

Begrundelse: Vi har hele byen fyldt med glade mennesker hele sommeren. Stege er fantastisk.

Eventene i kommunen

Begrundelse: Folk er dårligt klar over, hvor meget der sker i Vordingborg Kommune. Waves Festival, festugen, Vilde Vulkaner og Folkemøde Møn er begivenheder, der er værd at fremhæve.

Ungemøde Møn

Et folkemøde, hvor de unge kan komme til ordre. Det er vigtigt at have fokus på, at de unge får en oplevelse af at blive hørt og set - også når de bor i provinsen. Ungemøde Møn finder sted den 25. og 26. august og har et hav af kendispolitikere såvel som lokale politikere på scenen. 

Fitnessforeningen P-dellen

Begrundelse: P-dellen er et stort projekt i et lille lokalsamfund. P-dellen (P for parker dellerne - og fordi det holdes til i en tidligere pedelbolig) er skabt og drevet af frivillige for at give lokalområdet en sundere livsstil. Indtil videre er der 500+ lokale medlemmer.

Vordingborg Nordhavn

Begrundelse: Fra den hyggelige Nordhavn kan man nyde gode måltider og udsigten. Der er en kort gåtur til borgruinen og Gåsetårnet og udsigt til Farøbroen. Der er en fredelig og hyggeligt stemning.

Gåsetårnet

Begrundelse: Det kan ses på lang afstand i byen og er en del af borgcentret, som trækker mange turister til. Der er en fantastisk udsigt over havnen og vandet til Farøbroerne. Anlægget bruges til mange kulturelle formål. 

 


Nyhedsoverblik