Helle Blak: Fyring er meget svær at tage seriøst

- Hvis du målrettet går efter at finde bogføringsfejl, så vil du hos enhver kommunalt ansat leder kunne finde noget, siger den fyrede leder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Helle Blak er nu officielt afskediget af Slagelse Kommune efter en intern revision af den ungdomscafé, som hun var leder for. Revisionen viste nemlig flere uregelmæssigheder i økonomien.

Slagelse Kommune har ikke alene været Helle Blaks arbejdsgiver, det er også her, hun sidder som byrådsmedlem for SF.

Selv forstår hun ikke fyringen.

quote Jeg føler ikke, at jeg er blevet ordentligt oplyst om, hvad anklagerne mod mig går ud på

Helle Blak (F), byrådsmedlem og afskediget leder, Slagelse Kommune

- Det er en sag, der på mange måde er dybt underlig. Jeg har aldrig i mit liv oplevet magen til uredelighed. Jeg føler ikke, at jeg er blevet ordentligt oplyst om, hvad anklagerne mod mig går ud på. Der kom et usselt notat - uden dato eller noget - som var meget svært at tage seriøst, siger Helle Blak til TV ØST.

Til anklagerne om, at økonomien i Rosenkildegårdens Ungdomscafe, hvor hun var leder, ikke har været i orden, siger hun:

- Hvis du målrettet går efter at finde bogføringsfejl, så vil du hos enhver kommunalt ansat leder kunne finde noget. Mit kontor er indrettet med genbrugsmøbler, fordi jeg har været meget bevidst om at holde udgifterne nede.

Øverste ledelse ville af med Helle Blak

Helle Blak mener, at kommunens øverste ledelse ikke var interesseret i hendes dobbeltrolle som byrådsmedlem og leder i kommunen. Det blev ifølge Helle Blak pludselig et problem, da Slagelse fik ny kommunaldirektør.

- Jeg har gennem et stykke tid oplevet et mønster, og det handlede om, at jeg bare skulle ud af min rolle som leder, siger hun.

quote Jeg har gennem et stykke tid oplevet et mønster, og det handlede om, at jeg bare skulle ud af min rolle som leder, siger hun.

Helle Blak (F), byrådsmedlem og afskediget leder, Slagelse Kommune

Foruden sin egenskab som leder af ungdomscafeen, har hun arbejdet med kommunens belastede sociale områder, Ringparken og Motalavej. Det er nu også slut.

- Jeg blev ansat som gademedarbejder for at få styr på kriminaliteten og balladen i området, og der har vi virkelig gjort en forskel. Jeg har ikke holdt hverken jul eller nytår med min familie i mange år på grund af mit arbejde, siger Helle Blak.

- Min retssikkerhed er blevet krænket

Sagen om Helle Blak slap ud til medierne i starten af marts, efter at kommunens økonomiudvalg blev orienteret om situationen i Rosenkildegårdens Ungdomscafe og den påtænkte fyring af Helle Blak. Lækket har medført, at hele byrådet er blevet anmeldt til politiet for læk af fortrolige oplysninger.

- Jeg er dybt forundret over at skulle læse om anklagerne i pressen, siger hun.

quote Jeg er dybt forundret over at skulle læse om anklagerne i avisen

Helle Blak (F), byrådsmedlem og afskediget leder, Slagelse Kommune

Sammen med sin fagforening, BUPL, overvejer hun nu at bringe sagen videre til datatilsynet, ombudsmanden eller statsforvaltningen, da hun mener, at hendes retssikkerhed som ansat i Slagelse Kommune er blevet krænket.

- Jeg har været ansat i kommunen i 23 år, og selvom jeg også er politiker i kommunen, mener jeg stadig, at jeg har krav på retssikkerhed, siger Helle Blak. 

Den interne revision af Rosenkildegårdens Ungdomscafe har senere ført til en ekstern revision af økonomien. TV ØST har forsøgt at få aktindsigt i denne, men kommunen vil ikke udlevere dokumenterne, da de indgår i en politimæssig undersøgelse.


Nyhedsoverblik