Hele 500 borgere har betalt for meget for transport

Op mod 500 borgere er systematisk blevet opkrævet for meget i kørepenge af Slagelse Kommune. Det erkender kommunen fredag overfor TV ØST.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Her på TV ØST har vi tidligere kunne fortælle, at Slagelse Kommune i årevis har taget alt for mange penge for at transportere en række autister fra Autismecenter Vest. Nu viser det sig, at det ikke kun er beboere fra autismecentret, der er blevet snydt, men at hele 500 borgere er blevet snydt.

Kommunen erkender ikke at have overholdt reglerne, selvom den har været vidende om reglerne i mindst halvandet år. Alligevel har Slagelse Kommune måned efter måned fortsat med at sende alt for høje regninger ud til de handicappede borgere.

- Da det blev indskærpet i 2015, der var det her område i Slagelse Kommune under voldsomme økonomiske udfordringer, og hvis vi skulle have holdt lovgivningen på daværende tidspunkt, så havde det nok medført, at vi ikke ville have kunne tilbyde den her kørsel til borgerne, forklarer Handicap- og Psykiatrichef i Slagelse Kommune Thomas Knudsen.

- I har bevidst valgt ikke at følge reglerne, hvilket signal, synes du, det sender til borgerne?

- Jeg synes det sender et skidt signal, men jeg håber også, at det sender et signal om, at vi rent faktisk vil gå langt for at yde den bedst mulige service til borgerne, siger Thomas Knudsen.

Fra den 1. september har Slagelse Kommune ændret praksis, så de handicappede borgere fremover kun skal betale for brændstof og sprinklervæske, som loven foreskriver.

Kommunen vil nu gå i gang med at danne sig et overblik over, hvor mange penge, man har opkrævet uretmæssigt af de handicappede borgere, så pengene kan blive refunderet i løbet af efteråret.


Nyhedsoverblik