Heino Knudsen om portørers fremtid som serviceassistenter: Vi er tæt på, at sagen går igennem

Ifølge Heino Knudsen vil Region Sjælland fortsætte med at arbejde med et såkaldt logistik-portør team, hvor et agrænset antal medarbejdere kan søge ind.

Nu ser det ud til, at der snart kommer en løsning på den lange konflikt mellem portørerne på sygehusene og Region Sjælland.

De lange konflikt mellem portørerne på sygehusene og Region Sjælland ser ud ende med løsning.

For forretningsudvalget i Region Sjælland har i dag afholdt møde om, hvorvidt portørerne også skal løse de opgaver, som i dag udføres af serviceassistenter.

Hvor regionen tidligere ville tvinge portørerne til at tage en uddannelse som serviceassistent, der betød nye arbejdsopgaver og en fyreseddel, hvis de sagde nej, så lyder der nu andre toner fra politikerne i regionen.

Et flertal i forretningsudvalget indstillede nemlig her i eftermiddag et forslag til regionsrådet, hvor det blandt andet skal være muligt for nogle af de nuværende portører at fravælge den omstridte udddannelse.

Det har været vigtigt for os, at vi ikke tager noget fra nogen. For eksempel rengøringsassistenterne, som er glade for også at blive opkvalificeret og få flere opgaver – det fortsætter vi med

Regionsrådsformand Heino Knudsen (S)

- Vi er nået frem til, at vi vil fortsætte serviceassistentkonceptet, som man har arbejdet med de senere år. Et flertal vil følge den indstilling, der ligger, siger regionsrådsformand Heino Knudsen (S) til TV ØST.

Sagen skal endeligt behandles igen i næste uge i regionsrådet. Fem ud af forretningsudvalgets 15 medlemmer stemte imod forslaget.

Regionsrådsformand: Vi vil ikke tage noget fra nogen

Radikale, Venstre og De Konservative var så uenige om dagens emne, at de ville have det i regionsrådet.

Læs også Region Sjælland: Mulig afgørelse af portørers fremtid i dag

- De fleste partier, altså et flertal af forretningsudvalget anbefalede i dag, sagen godkendt. Nu kommer den så i Regionsrådet i næste uge. Hvis ikke det flertal ændrer sig, så er vi tæt på, at sagen går igennem, siger Heino Knudsen.

De nye serviceassistenter skal efter planen både kunne løse rengøringsopgaver og portøropgaver. Flere portører er dog imod hele projektet og i sommers nedlagde portørerne på flere sygehuse i Region Sjælland arbejdet, fordi de var utilfredse.

- Det, vi forsøger, er at lave nogle tilretninger, der giver mening - både for os som virksomhed men også som implementering af konceptet. Det har været vigtigt for os, at vi ikke tager noget fra nogen. For eksempel rengøringsassistenterne, som er glade for også at blive opkvalificeret og få flere opgaver – det fortsætter vi med, siger Heino Knudsen.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App